Saml fire personer og bliv landsmester i krolf

Lørdag den 9. september indbyder DGI Krolf til landsmesterskaber i krolf for 4-mandshold 2017. Alle kan være med – begyndere som erfarne, klubspillere som havespillere.

Både begyndere og rutinerede krolfspillere kan få testet deres evner, når DGI Krolf inviterer til landsmesterskaber for 4-mandshold lørdag den 9. september. Foto: Trine Merete Niebuhr

Kan man blive landsmester i krolf, uden nogensinde at have prøvet at spille?

Ja, i princippet kan det godt lade sig gøre, hvis du allierer dig med nogle garvede krolfspillere, som kan bære dig og holdet igennem til sejren, når DGI Krolf inviterer til landsmesterskaber i krolf for 4-mandshold lørdag den 9. september i Voldum i nord for Aarhus.

Selvom alle har en vinderchance – fra begynderen i haven til den rutinerede klubspiller – kræver det nok lidt mere end bare godt humør og en frisk tilgang, hvis du vil til tops til landsmesterskaberne. Tanken er imidlertid reel nok.

"Det unikke ved landsmesterskaberne er, at vi faktisk kan have nybegyndere, der dyster mod ganske rutinerede spillere. Allierer man sig med nogle dygtige spillere, og har man i forvejen erfaring fra krocket, golf eller petanque, så kan man godt komme rigtig langt, selvom man aldrig har spillet krolf før," udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Østjylland Krolf.

Et hold består af fire spillere - herrer eller damer samt reserver - og en spiller kan kun spille for ét hold. Der kan maks. opstille fire hold fra samme klub, men man har også mulighed for at tilmelde et hold, der ikke spiller i en organiseret klub eller forening.

"Holdene inddeles i puljer og der bliver mindst tre kampe til hvert hold. Som noget nyt i år går 1'erne og 2'erne fra hver pulje videre til A-slutspil, mens resten går i B-slutspil. Det er dog kun vinderne i A-slutspillet, der kan kalde sig landsmestre," fortæller Grethe Bjerre.

Kampene starter Kl. 10.00 og forventes afsluttet med finaler omkring kl. 18.00 på krolfbanerne hos Nielstrup-Voldum Ungdoms- og Idrætsforening.

Klubben stiller en pavillon op, så deltagerne har mulighed for at hygge sig mellem kampene. Deltagerne er dog mere end velkomne til selv at tage pavilloner med. Herudover vil der også være masser af stævnehygge med fælles morgenkaffe, pølsevogn og kolde drikkevarer.