Vil du være landsmester i krolf med dit hold?

Lørdag den 10. september indbyder DGI Krolf til de årlige landsmesterskaber i krolf for 4-mandshold. Alle kan være med - begyndere som erfarne og klubspillere som havespillere.

Der bliver masser af svingende køller og kugler, når DGI Krolf afholder åbne landsmesterskaber for 4-mandshold lørdag den 10. september. Foto: Bo Nymann

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med krolf? Skidt med det. Du har stadig chancen for at blive landsmester, når DGI Krolf indbyder til landsmesterskaber for 4-mandshold lørdag den 10. september i Hadbjerg ved Hadsten i Østjylland.

"Det er et helt unikt landsmesterskab, at vi kan have nybegyndere til at dyste med rutinerede spillere, og det er ikke sådan, at man som nybegynder ikke har en chance for at komme langt, hvis man eksempelvis har erfaring fra krocket, golf eller petanque. Krolf rummer lidt af de samme elementer," udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Østjylland Krolf.

Et hold består af fire spillere - herrer eller damer samt reserver - og en spiller kan kun spille for ét hold. Der kan maks. opstille fire hold fra samme klub, men man har også mulighed for at tilmelde et hold, der ikke spiller i en organiseret klub eller forening.

"Holdene inddeles i puljer og der bliver mindst tre kampe til hvert hold. Derfor giver det netop også mulighed for, at knap så rutinerede spillere kan være med helt fremme, hvis de allierer sig med nogle mere rutinerede, eller de har erfaring fra lignende spil. Alle kan være med. Det giver en spændende dimension," fortæller Grethe Bjerre.

Vinderne i hver pulje spiller semifinale, og vinderne derfra spiller finalen, hvor landsmesteren findes.

Kampene starter Kl. 10.00 og forventes afsluttet med finaler omkring kl. 18.00 på krolfbanerne ved HØST-hallen i Hadbjerg.

DGI Krolf stiller en pavillon op, så deltagerne har mulighed for at hygge sig mellem kampene, men deltagere og klubber er mere end velkommen til selv at tage pavilloner med. Herudover vil der også være masser af stævnehygge med fælles morgenkaffe, pølsevogn og kolde drikkevarer.