Banens opbygning

Mulighederne er mange, når du skal bygge en krolfbane.
Hos DGI Krolf kan du få inspiration og vejledning til din krolfbane.

Krolf er en fri sport, som du kan sætte dit eget præg på. Derfor er der ingen fast formel for, hvordan en krolfbane skal se ud.

En typisk krolfbane er på 12 huller. Men den kan snildt være både større og mindre.

Naturligvis er der nogle spilleregler, du skal overholde. Men selve banen kan have hvilken som helst form og underlag. Lige fra flad til bakket og fra bar til busket.

Skru op eller ned for sværhedsgraden 

Du kan let tilpasse din bane til den sværhedsgrad, som du og dine medspillere ønsker. Det gør Krolf til et utrolig alsidigt spil, hvor alle kan være med. Det er let at søge nye udfordringer i takt med, at du bliver bedre. 

Eksisterende baneanlæg er oplagte lokationer til krolfbaner. Dog skal du huske, at baneanlæggene bliver brugt til mange forskellige sportsgrene.

Læg derfor låg på hullerne imellem træningerne. Så generer du ikke andre brugere af sportsanlægget, og alle er glade.

DGI Krolf vil gerne hjælpe dig med at konstruere en god krolfbane. Hvis du ønsker vejledning og gode råd, kan du kontakte os. Så kommer vi på et visit til din klub og giver vejledning og gode råd til netop din bane.

Regler for banen

Der er ingen faste rammer for, hvordan banen skal se ud. Alligevel er der et regelsæt for banen. Blandt andet for hullets størrelse, opstilling af forhindringer med videre.

Læs mere om regler for banen i spillereglerne her