Gravel - Kaffegrums & Grusvej

Hvornår
26. okt 2019 kl. 13:00 til 15:00
Hvor
Empire Cycling, Sophienholmvej 57, 4340 Tølløse, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2019 17 32 4503

Eventyr på to hjul i dit lokalområde. 
 
Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. 
 
’Gravel rides’ eller cykling på grusstier bliver stadig større, og vi i DGI vil gerne give dig mulighed for en ny oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo. 
 
Gravel kræver bredere dæk, lidt mønster på dækkene og helt sikkert et lavere dæktryk for at stå fast. Men det er til gengæld både morsomt og anderledes. Det er køreteknik på den fede måde og måske en inspirationstur til din vintertræning eller det store eventyr i næste sæson.

RIDERS 
Der vil være RIDERS Ambassadører tilstede i forbindelse med eventet.

Ruten 
Se ruten på https://ridewithgps.com/trips/40308269 
 
Kom og leg med på denne tur og få en tur ud over det sædvanlige. 
 
Flere Gravel Social Rides 
En tur ved Køge den 19. oktober – tjek www.dgi.dk/201917324502 
 
Om Gravel cykling  
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. 
Gravel ryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler, for at opleve naturen off-road. 
 
Flere cykelproducenter laver i dag specifikke cykler til gravel ryttere. De er ikke helt racere, ikke helt cross cykler eller mountainbikes – mere sådan midt imellem det hele. Men til bredere dæk, mere bekvemmelighed og gode køre- og styreegenskaber. 
 
Gravel rytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag, primært grus; markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden, lidt asfalt – og typisk slet ikke på de meget teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km og nogle gange flere hundrede km. 
 
Gravel rides er for dig, der ikke helt er kommet overens med de krævende MTB-spor, men gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have brede dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det er mulighederne mange, enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer