Gravel - Kaffegrums og grusveje

Hvornår
25. jan 2020 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
DGI Nordsjælland, Frederiksværksgade 16, 3400 Hillerød, Danmark
Hvem
Udøvere, fra 10 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2020 18 32 4500

Turen går til Gribskov.  
Gribskov er den største sammenhængende skov på Sjælland og er helt ideel til gravelcykling med de mange grusbelagte skovstier. Vi skal både nyde den flotte udsigt over Esrum Sø og bestige Fruebjerg fra alle tre sider.  
Vi starter og slutter hos DGI Nordsjælland på Frederiksværksgade, hvor der er gode parkeringsmulig-heder.  
Ruten går gennem Tyskerplantagen, videre gennem Gribskov til Esrum sø og hjem over Gadevang.  
I Gadevang drikker vi en kop kaffe på hyggelige Cafe Jordnær. Turen tager 2-2,5 timer inkl kaffestop. 
På turens guides du af Jens Arne Antoft. Jens er erfaren på gravel og undervejs vil han fortælle om de mange muligheder for at køre gravel i Nordsjælland. 

 
Om Gravel: 
Eventyr på to hjul i dit lokalområde.  
Kom og leg med på denne tur og oplev Gravel cykling når det er allerbedst! 

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul.

’Gravel rides’ eller cykling på grusstier bliver stadig større, og vi i DGI vil gerne give dig mulighed for en ny oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

Gravel kræver bredere dæk, lidt mønster på dækkene og helt sikkert et lavere dæktryk for at stå fast. Men det er til gengæld både morsomt og anderledes. Det er køreteknik på den fede måde og måske en inspirationstur til din vintertræning eller det store eventyr i næste sæson.

Kom og leg med på denne tur og få en tur ud over det sædvanlige.

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. 
Gravel ryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tour cykler, for at opleve naturen off-road.

Flere cykelproducenter laver i dag specifikke cykler til gravel ryttere. De er ikke helt racere, ikke helt cross cykler eller mountainbikes – mere sådan midt imellem det hele. Men til bredere dæk, mere be-kvemmelighed og gode køre- og styreegenskaber.  
Gravel rytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag, primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden, lidt asfalt – og typisk slet ikke på de meget teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km og nogle gan-ge flere hundrede km.

Gravel rides er for dig, der ikke helt er kommet overens med de krævende MTB-spor, men gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have brede dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det er mulig-hederne mange, enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.v

Jens Arne Antoft, Jens Arne Antoft

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer