Gravel - Kaffegrums & grusveje, På grus gennem 5 kommuner

Hvornår
21. apr 2021 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
Snow Fun Ski, Run & Bike, Industrivej 1E, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 17 32 4501

Har du lyst til at få nogle kilometer i benene i nogle lækre omgivelser med gode grus- og markstier og flot natur, en smule asfalt og et par udfordrende bakker? Kom med på en spændende guidet tur.

Start 
Vi kører fra Snow Fun I Ski·Run·Bike på Industrivej i Roskilde, en smule gennem Hedeland.

Pilgrimsrute til Torslunde via Greve ny skov og Karlslunde til Gudernes Stræde forbi Trylleskov nordpå igen via Hedebosti til Hedeland

Rutebeskrivelse

Denne tur vil tage jer gennem de 5 kommuner: Roskilde-Høje Taastrup-Ishøj-Solrød og Greve.

Fra Snow Fun i Roskilde følger vi gruset via Hedeland-Pilgrimsruten-Strandparken-Leopardskoven-Trylleskoven-Gudernes Stræde-Hedebostien tilbage til Roskilde.

Det rå Hedeland forbindes med den blide Strandpark Natursti og blev etableret i 1988 og denne del indgår bl.a. i de store Europæiske ruter fjernvandrerute E6 samt Pilgrimsruten. Ruten tager jer til Vestegnen via Reerslev, Solhøj Fælled, Torslunde Landsby, Benzondal, Lille Vejleå, Leopardskoven og Sølandskabet samt Ishøj Naturpark. Her vender vi cyklerne stort set 180 grader mod vest til den nyligt etablerede flotte Greve Nyskov med ekstra lækkert grus. Herfra videre ad Karlslunde stien og Cirkelhaverne - en kombination af små snoede asfaltstier og grus til Mosede Strand for at ramme Gudernes Stræde. Ruten følger herfra Karlstrup Møllebæk ned mod Trylleskoven inden det går nordpå til Karlstrup Kalkgrav og hjem via Hedebostien til Hedeland og Roskilde igen. God fornøjelse.

Distance 
ca. 50-65km

Alle er velkomne uanset tidligere erfaring med gravel, men du skal være i stand til at cykle 3 timer i lettere varieret terræn. Da ruten er designet til gravel/cross – vil en sådan cykel være at foretrække grundet den lidt højere fart på de flade stræk men du kan sagtens komme på din MTB også.

Cykelturen er arrangeret af DGI Landevejscykling og Snow v. guide Michael Elmstrøm

Michael Elmstrøm, Karina Hansen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer