Gravel - Kaffegrums & grusveje, Bisserup og omegn

Hvornår
25. apr 2021 kl. 09:00 til 11:30
Hvor
Bisserup Sejlklub, Bisserup Havnevej 70, Bisserup, 4243 Rude, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 17 32 4506

Eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Bisserup og omegn. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Vi starter fra Bisserup Havn og kører mod vest gennem skoven langs kysten, derefter ud til Glænøs vendepunkt og tilbage igen. Herefter kører vi lidt mod nord ud ad småveje og så gennem Fyrendal Skov tilbage til Bisserup.  
Ruten er ca. 36 km.

✔️Mødested 
Parkeringspladsen på Bisserup Havn, 4243 Rude

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have bredere dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det, er mulighederne mange enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

Henrik Nielsen

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen. 

​​​​​​​

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer