Gravel - Kaffegrums & grusveje - Begynder oplevelsestur i Hedeland

Hvornår
10. okt 2021 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
Hedeland MTB tours, Roskildevej 87, 4030 Tune, Danmark
Hvem
Udøvere, 25 - 60 år, begynder, letøvede, øvede
Trænere, 25 - 60 år, begynder, letøvede, øvede
Ledere

Nummer
2021 17 32 4508

Eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Roskildeområdet, og du guides af vores superdygtige instruktør Henrik Jappe, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

Gravel, cross og MTB cykler kan bruges til turen.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Turen viser dig rundt i vilde og rå Hedeland. Du ser de gamle områder, som efterhånden er vokset godt til efter grusgravning. Vi kommer også forbi helt nye områder, som efter grusgravning skal indlemmes i Hedeland og blive til ny natur.

På vejen kan du nyde den varierede natur og måske dyrelivet, samt kulturminder og kultursteder, alt mens du pruster op ad skibakken. På toppen bliver du belønnet med en storslået udsigt. Ganske unikt.

Turen er ca. 38 km ialt, og synes du det bliver lidt for meget, er der flere steder hvor vi kan “smutte over” og korte turen af. De som kører det hele, samler så op ved “smut over” stedet. Bliver vi over 12 personer vil der være to guides.

✔️Link til ruten 
Du modtager linket til ruten, når du er tilmeldt.

✔️Mødested 
Hedeland MTB Tours.

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og en snert af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have bredere dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det, er mulighederne mange enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

Henrik Jappe

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer