Gravel - Kaffegrums & grusveje, Hedebostien, Stranden, Pilgrimsstien. Letøvede og øvede

Hvornår
31. okt 2021 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
Hedeland MTB tours, Roskildevej 87, 4030 Tune, Danmark
Hvem
Udøvere, 25 - 60 år, begynder, letøvede, øvede
Trænere, 25 - 60 år, begynder, letøvede, øvede
Ledere

Nummer
2021 17 32 4509

Eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Roskildeområdet, og du guides af vores superdygtige instruktør Henrik Jappe, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Turen starter fra Hedeland MTB Tours og går via Hedeland til Hedebostien. Hedebostien er forholdsvis ny og blev til som et samarbejde mellem Solrød, Greve og Roskilde Kommuner med målet om at skabe en grøn forbindelse fra Strand til Fjord via rå og vilde Hedeland. 
Vi kører fra Hedeland via Tune over på Hedebostien, som tager os via fine grusveje i markskel til Karlstrup Nyskov og videre til berømte og berygtede Karlstrup Kalkgrav. Videre gennem Firemile Skoven og engdraget før vi kommer ud ved Trylleskoven på Solrød Strand. 
Der kører vi et godt stykke på cykelsti til Hundige, hvor vi der fanger Starstien og Strandparken. Ved Ishøj Strand og Arken Museum mødes vi med Pilgrimsruten, som fører os retur til Hedeland. 
Denne tur er lidt mere krævende, idet vi flere steder cykler i deciderede markskel men trods alt fladt og forhåbentlig tørt. Turen er flot og kommer rundt om Ishøj Dyrepark, forbi flotte Torslunde landsby, langs åen til markskellet, som stigende men tåleligt tager os op til Reerslev Kirke. Derfra kører vi igen ind i Hedeland og efter få km er vi tilbage til start.

✔️Mødested 
Hedeland MTB Tours.

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have bredere dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det, er mulighederne mange enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer