Gravel - Kaffegrums & grusveje - Frederikssund og Nordskoven

Hvornår
28. nov 2021 kl. 09:30 til 12:30
Hvor
Marbæk Strandpark, Østersvej, 3600 Frederikssund, Danmark
Hvem
Udøvere
Trænere
Ledere

Nummer
2021 17 32 4511

56 km eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Frederikssund og Nordkoven inkl. Sillebro Ådal og Græse Å, og du guides af vores superdygtige instruktør Michael Elmstrøm, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Fra startstedet med view over Kronprinsesse Marys Bro følger vi Fjordstien nordpå. I Frederikssund følger vi de forholdsvis nyt anlagte flotte Sillebro Ådal med afmærkede stier og ruter der passerer de mange små søer med brede træbroer gennem siv og krat – op og ned. Herfra ad sporet  Græse Å inden Roskilde Fjord passeres over den gamle Kronprins Frederiks Bro. I Nordskoven der rummer mange moser og små vandhuller og er rig på dådyr og rovfugle går ruten forbi landets ældste træer, de 3 ege: Kongeegen (mere end 2000 år gammel), Storkeegen og Snoegen og på toppen af Nordskovens højeste punkt, Frederikshøj, kan man lige tage en pause i Frederiks VII´s jagtpavillon. Via Jægerpris slotshave til Færgelunden og sydpå ad Fjordsti til udgangspunktet.

✔️Link til ruten 
Nordskoven - Forside (frederikssund.dk) 
Sillebro Ådal - Forside (frederikssund.dk)

✔️Mødested 
Marbæk Strandpark Parkering, Østersvej 4, 3600 Fr.sund 
https://goo.gl/maps/WpYUMqD4B73xa2TU9

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
 

Michael Elmstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer