Gravel - Kaffegrums & grusveje - Egedal Kommune

Hvornår
1. dec 2021 kl. 09:30 til 12:30
Hvor
Snow Fun Ski, Run & Bike, Industrivej 1E, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Udøvere
Trænere

Nummer
2021 17 32 4513

50 km eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Egedal Kommune og går via Oldtidens Spor. Du guides af vores superdygtige instruktør Michael Elmstrøm, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Vi følger oldtidens spor og markveje nordpå via Kildemosesporet og Absalonstien. I Veksø videre langs Værebro Å og Veksø Mose. Halvvejs på turen krydses vandresporet Nordsjællandsruten og vi kører atter mod Roskilde bl.a. forbi de store Put & Take søer ved Østrup Holme. Der afsluttes i Himmelev Grusgrav/Skov på en del af DGI/SNOW FUN Gravel Crit-Race rute fra det populære race der med stor succes og mange deltagere blev kørt tilbage i april. 
 
✔️Link til ruten 
 
 
✔️Mødested 
SNOW FUN, SKI-RUN-BIKE – Industrivej 1E, 4000 Roskilde

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og en snert af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
 

Michael Elmstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer