Gravel - Kaffegrums og grusveje, Troldeskoven

Hvornår
10. jun 2021 kl. 17:00 til 19:30
Hvor
Tisvildeleje Station, Banevej 8, 3220 Tisvildeleje, Danmark
Hvem
Udøvere, 15 - 99 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 18 32 4514

18 km graveltur i Troldeskoven til Melby Overdrev

Har du lyst til at få nogle kilometer i benene i et unikt, naturhistorisk område?

Kom på en spændende, guidet tur i sporene fra den store sandflugt, der raserede Nordkysten i 1500-tallet. Turen er for dig, der vægter gode oplevelser højere end hastighed og højdemeter.

Som deltager på turen får du:

  • En fed graveltur i smukke og historiske omgivelser.
  • Spændende historier om området fra en kompetent turguide.
  • Mulighed for at opleve nye ruter eller se en rute, du allerede kender, på en ny måde.

Ruten tager os igennem et naturhistorisk interessant område. Vi skal køre på et varieret underlag bestående af både fine grusstier, lidt grovere skovstier og få asfalterede veje.

Fra Tisvildeleje Station cykler vi på Nordkyststien ud til Troldeskoven. Herfra kører vi videre gennem den smukke Asserbo Plantage til Melby Overdrev, der er et Natura-2000 område.

På vejen tilbage tager vi et par snedige stier ned forbi Arresø bag Sandet. Turen passerer til sidst Tibirke Kirke og Sandflugtsmonumentet og ender ved Tisvildeleje Station.  

Alle er velkomne på turen uanset tidligere erfaring med gravel. Du skal bare medbringe en cykel, der kan klare alle slags underlag, fornuftigt tøj, vand og evt. kaffe eller lign.

Cykelturen varetages af Jens Erik Larsen  fra foreningen Frie Fugle.

Jens Erik er født, opvokset og bosat i Nordsjælland. Han har mange års erfaring med gravelcykling. Han har en bred viden om Nordsjællands kultur- og naturperler og en særlig viden om de mange mulige ruter i Nordsjælland, så du vil få rig mulighed for at få inspiration til din næste tur på cyklen. 

Jens Erik Larsen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer