Gravel - Kaffegrums & grusveje - Sorø: Søerne rundt

Hvornår
6. mar 2022 kl. 08:30 til 12:30
Hvor
Comwell Sorø Storkro, Abildvej 100, 4180 Sorø, Danmark
Hvem
Udøvere
Trænere
Ledere

Nummer
2022 17 32 4500

56 km eventyr på to hjul i dit lokalområde. Denne tur foregår i Sorø: Søerne rundt inkl. Thystrup, Bavelse og Broby Overdrev og du guides af vores superdygtige instruktør Michael Elmstrøm, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

DGI vil gerne give dig mulighed for en god oplevelse på cykel. Du skal opleve naturen og have et par sjove timer med en tur på tværs af skov, marker og lidt asfalt ind i mellem i et godt jævnt tempo.

✔️Rutebeskrivelse 
Fra startstedet er vi straks ude på gruset sydpå via Sorø Sø med kig til klosteret og Sorø Akademi. Vi følger Jyderup stien og Susåleden forbi Kongskilde Naturcenter og gennem alle skovene med Tystrup og Bavelse søerne på vor venstre side. Ved Bavelse kirke gør vi stop og fylder vand på og følger nu søerne på østsiden til Næsby Storskov og Broby Vesterskov. Vi følger den nylagte Næstved Trampesti og passerer Susåen over den nyligt etablerede træbro hvor vi gør fotostop. Vi afslutter turen forbi Sorø Sø forbi Sorø Akademi igen retur til startstedet.  Bemærk at denne rute er næsten 80% ”unpaved”. 
 
✔️Link til ruten 
soroe_soerne (soroehistorie.dk) 
Tystrup Bavelse (naturstyrelsen.dk)

✔️Mødested 
Comwell, Sorø Storkro, Abildvej 100, 4180 Sorø

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.
 
 

Michael Elmstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer