Gravel - Kaffegrums & grusveje - Stenaldersporene i Roskilde

Hvornår
4. dec 2022 kl. 09:30 til 12:30
Hvor
Himmelev skov, Store Valbyvej, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Udøvere, letøvede, øvede

Nummer
2022 17 32 4504

Kom med på de gamle stenalderspor i Roskilde. Du guides af vores superdygtige instruktør Michael Elmstrøm, som har mange års erfaring indenfor cykling. 🚴

Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

Gravelcykling er på få år blevet mere og mere populært blandt motionister, fordi det tilbyder en helt anden oplevelse på cyklen. Som navnet indikerer foregår det blandt andet på grusveje, men du kan køre på alt fra almindelige asfalterede landeveje til skov-, mark- og grusveje i dit lokalområde. På den måde er der stadig fart på cyklen, men du får en anden naturoplevelse, og så har disciplinen en art 'adventure' over sig, fordi du kan opdage nye steder, hvor du ofte ikke vil komme med racercyklen.

✔️Rutebeskrivelse 
Vi følger de gamle Stenalderspor fra Roskilde nordpå bl.a. ad Kildemosesporet, Absalonstien og gennem Ganløse Eget til flotte Buresø, hvor der er fotostop. Vi følger så store dele af Nordsjællandsruten retur til Roskilde igen.

Distance: 58 km

Asfalt/Grus: 45%/55%

✔️Link til ruten 
Du modtager linket til ruten, når du er tilmeldt.

✔️Mødested 
P-plads, Himmelev Skov,St.Valbyvej, 4000 Roskilde

Link til mødested

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
 

Michael Elmstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer