Gravel - Kaffegrums & grusveje Ringkøbing Fjord rundt

Hvornår
11. mar 2023 kl. 09:30 til 14:30
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 05 32 4001

Vi startet i Hvide sande hvor efter vi kører nordpå mod Søndervig. Cykelturen rundt om Ringkøbing Fjord er en af de allermest populære i Danmark. Fra cyklens saddel får I Vestkystens storslåede natur helt ind under huden. På den afvekslende tur bombarderes sanserne med indtryk – vinden bærer duften af hav, fjord, lyng, hybenroser, fyr, havtorn og blåbær. Vesterhavets brus og fugle i flok sætter lydkulissen på de store hede arealer, hvor der er langt mellem både biler og mennesker.

Gravel - Kaffegrums & Grusvej er et tilbud til dig, der vil prøve en anderledes køreoplevelse, hvor vi prøver at kombinere det sociale med en snert af konkurrence. Efterfølgende serverer vi lidt kaffe og kage, mens vi skruer op for hyggen og røverhistorierne, hvis du har tid og lyst.

Der køres efter en GPS-downloadet rute. Derfor skal du som minimum køre sammen med mindst én, der har en GPS, hvis du ikke selv har det, så I kan hjælpe hinanden igennem turen - eksempelvis ved defekt eller andet, som gør, at I ikke kan følge gruppen. Da det er et socialride vil være guide på turen. som du har mulighed for at følge Han vil holde et godt tempo på mellem 22-25 km/t alt efter vind og vejr. Ruten vil tage 4 - 5 timer at kører.  
 
OBS! Det er nødvendigt at downloade ruten, da der ikke ventes ved defekt, og det ligeledes er tilladt at køre fra Mr. Garmin efter de første 5-10km, hvor alle følges. På udvalgte segmenter bliver der åbnet op for, at alle kan give fuld gas. Herefter samler vi op og kører videre.

Turen er i samarbejde med Ringkøbing Cykel Club og DGI som står for arrangementet.

✔️Rutebeskrivelse 
I Hvide Sande-området ligger cykelstien helt tæt på klitterne. Nogle steder benyttes sommerhusvejene, og i Hvide Sande og Søndervig må man lige ind på asfaltvejen, for så at ramme cykelruten igen uden for bygrænsen. Ruten snor sig i terrænet, og man skal være opmærksom på, at det er en grussti, som egner sig bedst til cykler med brede dæk ;0). På turen kommer vi forbi Lyngvig fyr, Det populære sommerhus område Søndervig over Baggers dæmning på vej mod Ringkøbing, inden turen fortsætter over Stauning, Skjern enge det store naturpark område hvor vi bl.a. skal over med trækfærgen for at blive på ruten. Til sidst ender vi igen retur i Hvide Sande hvor der vil være afslutning med kaffe og Kage. Der vil også blive serveret kage ved trækfærgen.

 
✔️Link til ruten 
Link til ruten 

 
✔️Mødested 
Hvide Sande Bager, fyrvej 10, 6990 Hvide sande

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et snert af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
 

Leif Lundstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer