Gravel - Kaffegrums & grusveje - Vestskov, Ådal, Stranden og Volden

Hvornår
12. feb 2023 kl. 10:00 til 12:30
Hvor
Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1, 2620 Albertslund, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4501

Denne tur er en rundtur, hvor vi får set både Vestskoven, Store Vejle Ådal, Stranden og Volden…alle fra deres bedste side J. Guide på dagen er Flemming Bentzen, som er erfaren gravelcyklist og som har kørt vestegnen tynd på gravel. Vi starter og slutter ved Hersted Høje. Efter turen vil der være mulighed for at købe en kop kaffe og tale gravel, udstyr, tubeless mv, for dem der har lyst og tid ved Naturcenteret. 
Uanset om du er til landevej, MTB, cross eller noget helt fjerde, er du sikkert glad for at bevæge dig i naturen på to hjul. Der er fokus på oplevelsen frem for fart. Vi tilpasser gruppens hastighed efter bagerste rytter.

Gravelcykling er på få år blevet mere og mere populært blandt motionister, fordi det tilbyder en helt anden oplevelse på cyklen. Som navnet indikerer foregår det blandt andet på grusveje, men du kan køre på alt fra almindelige asfalterede landeveje til skov-, mark- og grusveje i dit lokalområde. På den måde er der stadig fart på cyklen, men du får en anden naturoplevelse, og så har disciplinen en art 'adventure' over sig, fordi du kan opdage nye steder, hvor du ofte ikke vil komme med racercyklen.

✔️ Rutebeskrivelse  
Dagens rute starter ved Naturcenter Herstedhøje, som er et naturligt midtpunkt i Vestskoven. Vi kører til den vestlige del af skoven og syd på gennem Store Vejle Ådal, forbi søerne i Vallensbæk og videre syd på til Vallensbæk havn. Via strandparken kommer vi til Vestvolden, som vi følger nord på til vi igen rammer Vestskoven. Vi slutter af med en tur op på Herstedhøje for dem der stadig har noget i benene.

Turen er 40 km og består af ca. 70% grus og 30% asfalt. Det meste af turen er godt grus og gode skov- og jordveje.

✔️ Link til ruten  
Du modtager linket til ruten, når du er tilmeldt.

✔️ Mødested  
Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1, 2620 Albertslund

✔️ Kom med på endnu flere Social Rides  
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
Til at starte med kan du sagtes køre på din vintercykel eller måske raceren, men den skal have bredere dæk (mindst 30 mm er anbefalelsesværdigt) og gerne med mønster. Hvis du bliver bidt af det, er mulighederne mange enten en crosscykel med ekstra plads til dækkene eller en decideret gravelbike.

Flemming Bentzen

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer