4 x 100 km Gravel & kaffegrums med DGI

Hvornår
29. apr kl. 10:00 - 1. okt 2023 kl. 15:00
Hvor
Hedeland MTB tours, Roskildevej 87, 4030 Tune, Danmark
Hvem
Udøvere, øvede

Nummer
2023 17 32 4503

Er du frisk på en udfordring på Gravel cyklen, så er det nu du skal slå til. Vores super rutinerede Gravel guides viser dig områder af Sjælland du nok ikke har set før. Vi kører som udgangspunkt minimum 60-70% grus/gravel på turene, som er mellem 100 og 110 km lange.

Du skal være forberedt på en tur, hvor udstyr og fysisk formåen bliver udfordret. Der er et begrænset antal pladser. Vi slutter af med kaffe og lidt sukker til kroppen. Hver tur starter kl. 10.00 og slutter ca. kl.15.00.

  • 29/4 -  SYD TUREN - fladt til kuperet terræn på grus, græs, marker, enge og skov. Start i Hedeland fra Hedeland MTB Tours, til Hedebostien og retur Hedeland MTB Tours, hvor der serveres kaffe og kager.

    Turen går kort gennem rå og vilde Hedeland og vi er hurtigt inde på Hedebostien, hvor resterne af Danmarks forsvar kan ses: Tune Stillingen mm. Efter 12 km er vi fremme ved smukke Karlstrup Kalkgrav og videre ned til grusvejene omkring Møllebæk. Sydpå med 2/3 asfalt og 1/3 grus via Solrød Strand, Jersie, Ølsemagle Strand samt Køge Marina med flot udsigt over Køge Bugt. Efter Køge Havn følger vi det yderstliggende spor tæt på vandet i Strandskoven mod Strøby og videre til Vallø Slotspark og storskov med det smukke og majestætiske Vallø Slot (opført i 1500-tallet) i centrum højt hævet over landskabet med udsigt over den blå Køge Bugt. Her halvejs på turen cykler vi atter nordpå gennem mange små hyggelige skove og i Lellinge efter godt 60 km kan vi fylde vand på ved kirken og hvis tiden tillader det, evt. hurtigt proviantere hos den lokale Brugs. Vi følger nu dele af den flotte Køge Å sti op til Borup. Herfra via Klosterskoven og Viby Ådal op til smukke Ramsødalen ad Gudernes Stræde forbi flere små fredede fuglereservater og småsøer inden den østligste del af Hedeland starter udfor Roskilde Lufthavn og FDM-Sjællandsringen. Herfra er vi næsten fremme og kan dufte kaffen fra Hedeland MTB-Tours og Henrik Stricker hvor der venter deltagerne velfortjent varm kaffe og kager i massevis. Forvent en tur på 5-6 timer afhængig af fart, punkteringer og ikke mindst alle mulige fotostops. Husk godt med energi og drikke. Vi kan tanke vand flere steder undervejs. Guide: Michael Elmstrøm.

  • 28/5  -  SYDØST TUREN -  Vi starter hos Hedeland MTB Tours og kører via vilde og rå Hedeland og Pilgrimsstien til Arken Museum. Ankommet Ishøj Strand følger vi Strandparkens lækre grusveje til Brøndby Havn. Derfra kører vi over Kalvebod Broen og lander på flade Vestamager med endnu flere lækre lige, men også snoede grusveje. På vejen har vi allerede været forbi to af Thomas Dambos trolde og den tredje venter os efter Kongelunden og en tur på Fasanstien. Vi vender 180 grader retur af en lidt anden vej, over broen igen og så lidt ud af Vest voldens stier og veje. Der ligger endnu to trolde og venter. Det er nu tid til at rette forhjulet mod Roskilde, via Vest skovens hurtige grusveje og Herstedhøje. Snart er vi ved Albertslundbjerget hvor der også er to trolde vi smutter forbi. Sidste trold på turen finder vi i Hakkemosen, hvorefter vi følger stier til Hedehusene, Nærheden og Hedeland. Hos Hedeland MTB Tours venter der kaffe og kager til de trætte ben og store smil. Guide: Henrik Jappe. 
     
  • 3/9 - VEST TUREN  - Vi starter ved Hedeland MTB TOURS og via de små lokale spor i Roskilde Øst ud til Hyrdehøj Skoven. Vi er midt i Nationalpark Skjoldungernes Land gn. bl.a. Borrevejle Skov, Rye Dyrehave og Strandskov ved Munkholmbroen hvor vi halvvejs nu fanger en kort passage af Fjordstien mod Holbæk. Istidsruten følges retur via smukke Tempelkrogen og videre gennem de mange små skove i Skjoldungeland til Sagnlandet Lejre. På rutens højeste punkt her er der en fabelagtig udsigt ind mod Roskilde. Turen slutter af via Lynghøjsøerne og Himmelsøen inden kaffe og kage, velfortjent, venter hos Hedeland MTB Tours. Guide: Michael Elmstrøm. 
     
  • 1/10 - NORDØST TUREN -  Starten går fra Hedeland MTB Tours og nordøst over via Hedeland, Trekronerskoven, sporene til Ågerup, Herringløse, Hove og Edelgave. Lækre små spor med masser af historie og nutidig nytte for os cyklister. Via Ledøje går turen ind i Vest skoven med sine flotte og hurtige grusveje. Vi kører en god runde, opover Herstedhøje, går med cyklen over Vikingebroen og via en hård og bumlet sti til Vridsløsemagle, der gemmer på et mini Christiania. Via flere stier og grusveje kører vi til det nye friluftsområde udenfor Sengeløse, et lille lækkert familiested med flotte stier og shelters. Vi skal op på 100 km, så vi cykler mod Høje Taastrup og Albertslund, hvor Albertslundbjerget skal besejres. Derfra til det nye friluftsområde ved Taastrup Syd og ind på Pilgrimsstien, rundt om Ishøj Golf og via resten af stien til Hedeland. En lille runde ud på nye stier og friluftsområdet ved Nærheden er spændende nyt. Resten af turen går gennem rå og vilde Hedeland, med gode grusveje, stier og højdemeter, så spar lidt kræfter og nup en gel før det går løs. Vel retur til Hedeland MTB Tours venter der kaffe og kage. Guide. Henrik Jappe.

Michael Elmstrøm, Henrik Jappe

Vigtig info, som du skal læse igennem:

På disse ture er der 2 guider og 2 hold I 2 niveauer for øvede (hurtige) og rutinerede (knap så hurtige). Det ikke er et race og at man SKAL have cyklet ca. 100 km Gravel/grustur før - dvs. inden for de sidste tre måneder. Cyklen SKAL være 100 % ok.

Husk  

•    MTB, Cross, Gravel cykel i god stand med knopdæk.   

•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled. 

•    Påklædning efter forholdene.  

•    Energiprodukter til hele turen.  

•    Rigeligt med væske.   

•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  

•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  

•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen. 

•    Du skal selv kunne skifte slange/udbedre punktering for at kunne deltage på turen. 

Pris: alle fire ture for kr. 600 og enkelt tur for kr. 200. VIGTIGT: Husk valg af hastighed

Antal deltagere: Minimum 20 og maksimum 30.

Med i prisen er: Kaffe og kage samt guidet tur.

Instruktører:  Michael ElmstrømMichael har cyklet som guide på landevej i hele Europa siden 1996 og har derfor stor erfaring med både store og små grupper, samt grupper som ikke er så homogene. Forhåbentlig bliver vores gruppe homogen i fart, i at hjælpe hinanden og holde sammen på gruppen. Vi vil som udgangspunkt være to guides; én forrest og én bagerst. Og muligvis en tredie hvis behovet opstår. Jeg glæder mig til at cykle med jer og vise jer 100 km unik Sjællandsk landskab (godt 60% UNPAVED) på Gravel/MTB-cykler.

Henrik Jappe: Henrik har cyklet som guide på landevej i hele Europa i mange år og og cykler bla. som guide for Cykelnerven. Han har derfor stor erfaring med både store og små grupper, samt grupper som ikke er så homogene. Forhåbentlig bliver vores gruppe homogen i fart, i at hjælpe hinanden og holde sammen på gruppen. Vi vil som udgangspunkt være to guides; én forrest og én bagerst. Og muligvis en tredie, hvis behovet opstår. Jeg glæder mig til at cykle med jer og vise jer 100 km unik Sjællandsk landskab (godt 60% UNPAVED) på Gravel/MTB-cykler.

Varighed: Regn med minimum fem timer

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Gravelrytteren vil typisk gerne have oplevelser og et niveau (måske bruge snert) af eventyr. Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene. 
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer