Gravel - Kaffegrums & grusveje, Faxe

Hvornår
4. nov 2023 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
Super Brugsen Faxe Ladeplads, Hovedgaden 54, 4654 Faxe Ladeplads, Danmark
Hvem
Udøvere, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4508

Ruten starter og stopper ved Brugsen i Faxe Ladeplads. Ruten går sydover med uret. Der køres generelt på brede grusveje og ruten er generelt ikke særlig teknisk. Der er dog et par passager af "kirkestier", hvor underlaget er ujævn græsmark, og der derfor skal holdes godt fast i styret. Man runder campingpladsen på feddet, hvor det også er muligt at proviantere i butikken på campingpladsen (Som vist er åbent året rundt). 
Rundturen nede på feddet kan være ret mudret, hvis der har været en længere periode med regn.

Turen op gennem Bækkeskoven er magisk. På toppen efter Bækkeskov skoven åbner naturen sig, og der er en fremragende udsigt over Præstø fjord. 
Herefter køres nordpå gennem de vestlige skove - stadig på brede stier.

Hør evt. podcasten fra "Balsam for Sjælen", hvor vi kørte ruten sammen med Bubber. En dag der bød på en del udfordringer.

Guide på denne tur er Ulrik Vadstrup. Ulrik har cyklet som guide flere steder i Europa, og var sidste år med cykelnerven i Frankrig og køre i bjergene. Han er mangeårigt medlem af den lokale cykelklub, hvor han i en del år også var formand. Desuden har han initiativtager til sociale gravelture arrangeret på Sjælland gennem de sidste 3-4 år, hvor han har formået at samle gravelryttere på tværs af lyst og evner. "Det er vigtigt for mig at vi hjælper hinanden og holder de aftaler vi laver, så alle får en god oplevelse på turen. Alle skal føle sig sikre og velkommen. Jeg glæder mig til en fantastisk tur på min ”hjemmebane” hvor I kommer til at køre i en skøn natur."

Mødested 
Super Brugsen Faxe Ladeplads, Hovedgaden 54, 4654 Faxe Ladeplads 
 

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

Ulrik Vadstrup

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen. 
•    Det forventes, at du har grundlæggende cykeltekning og kan håndtere din cykel på varierende underlag.

 
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer