Gravel - Kaffegrums & grusveje, Nationalpark Skjoldungernes Land

Hvornår
10. dec 2023 kl. 10:00 til 14:00
Hvor
P-Plads ved Lejrehallerne, Orehøjvej 1C, 4320 Lejre, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4510

”NATIONALPARK  SKJOLDUNGERNES LAND” 
Vi er i centrum af Skjoldungernes land og følger Skjoldungestien sydover mod Osted med den fine nye grusvej vest om byen mod Ebberup Skov. Vi kommer nu til Bidstrup Skovdistrikt, der gemmer på mange gamle sagn og historier fra en svunden tid.  Vi har et kort stop ved den store Avnsø badesø, der ligger flot dybt langt inde i skoven.  Skjoldungestien tager os videre til Skov Hastrup,  Kisserup Krat, Slange Alléen  og Ledreborg Park. På højderyggen har vi her et fantastisk panoramakig over Roskilde og kan følge ruten videre i fugleperspektiv til Kornerup Sø, Lynghøjsøerne, Hyrdehøj Skov og Himmelsøen inden turen slutter af med idylliske og fredede Ramsødalen der er en del af Gudernes Stræde.

OBS: Når turen er slut byder Lejre-bageren på kaffe samt deres Danmarks-berømte romkugler. Der vil være tilmelding til dette inden start – pris 35 kr (normal pris 60,-) 

Distance: 58 km -  heraf knap 75% GRUS!.

Fart: 18-20 km/t (let øvet til øvet)

Varighed: 3,5 time

Din guide på turen er Michael Elmstrøm. Michael har cyklet som guide på landevej i hele Europa siden 1996 og har derfor stor erfaring med både store og små grupper, samt grupper som ikke er så homogene. "Forhåbentlig bliver vores gruppe homogen i fart, og vi hjælper hinanden og holder sammen på gruppen. Vi vil som udgangspunkt være to guides; én forrest og én bagerst. Og muligvis en tredie hvis behovet opstår. Jeg glæder mig til at cykle med jer."

Mødested 
Vi mødes på P-pladsen ved Lejrehallerne, Orehøjvej  1C, 4320 Lejre. 
 https://goo.gl/maps/gFXPX9hfn1k2oEpa9

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

Michael Elmstrøm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer