Gravel - Kaffegrums & grusveje, Gribskov

Hvornår
22. okt 2023 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
Skovparkering, Kildeportvej ca. 200 meter fra Ottevejskorset, 3480 Fredensborg, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4511

Gribskov er en af Danmarks store gamle skove. Præget af Parforcelandskabet, som blev anlagt af Kong Christian den 5., udlagt som Nationalpark og urørt skov. Der er med andre ord rigtig gode grunde til at besøge denne unikke skov på vores gravelcykler.  
Vi starter ved P-pladsen tæt på Ottevejskorset. Herfra zig-zag’er vi os gennem det meste af Gribskov, hvor vi kommer godt ind i skoven på de mindre grusstier, men vi udnytter også parforcelandskabets snorlige, lange (og nogle steder stejle) stier. Vi holder os inde i skoven, så der er garanti for 100% grus på turen.

Turen er knap 50 km og ca. 450 højdemeter. Der er ikke oplagte kaffestop på vejen, så medbring evt. en termokande kaffe eller andet, så kan dem der har tid lige evaluere turen, sparke dæk og snakke udstyr, tubeless, ruter mv., når vi igen lander på P-pladsen. Husk også lidt energi til turen.

Guide på dagen er Flemming Bentzen, som er erfaren gravelcyklist. Flemming har været gravelkaptajn i klubregi i flere år og har planlagt og afviklet mange gravelture som social rides og deltager i en del danske gravelløb. ”Gravelcykling er for mig en genial blanding af motion og naturoplevelser og Gribskov leverer den perfekte ramme for begge dele”.

Mødested 
Skovparkeringen på Kildeportvej ca. 200 meter fra Ottevejskorset, Gribskov. Der kan også parkeres på Parkeringsplads Helsinge Syd, hvorfra der kun er en kort trilletur til mødestedet.

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen og vælg hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

Flemming Bentzen

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer