Gravel - Kaffegrums & grusveje, Rundt om Furesø

Hvornår
3. dec 2023 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
P-Plads, Halvejshuset, Frederiksborgvej 111, 3500 Værløse, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4512

Vi åbner den 3. låge i december med en graveltur i en stor bue rundt om Furesø. Vi tjekker alle skovområder rundt om søen ud. Fra Halvvejshuset kører vi vest på gennem Hareskoven, forbi Søndersø og nordpå gennem Ganløse Ore og Ravnsholt Skov mod Høvelte øvelsesterræn. Det er en særlig oplevelse at køre på øvelsesterrænet! Vi hilser på Sjælsø inden det går syd på gennem Rude skov, ned mod Brede, for til sidst at køre nord om Lyngby- og Bagsværd Søer retur til Halvvejshuset. En flot og varieret tur på 53 km med masser af skov og masser af grus (ca. 80%). 
Der er ikke oplagte kaffestop ved slutsted, så medbring evt. en termokande kaffe eller andet, så kan dem der har tid lige evaluere turen, sparke dæk og snakke udstyr, tubeless, ruter mv., når vi igen lander på P-pladsen. Husk også lidt energi til turen.

Guide på dagen er Flemming Bentzen, som er erfaren gravelcyklist. Flemming har været gravel-kaptajn i klubregi i flere år og har planlagt og afviklet mange gravelture som social rides og deltager i en del danske gravelløb. ”Gravelcykling er for mig en genial blanding af motion og naturoplevelser og de mange mindre skove spredt omkring Furesø udgør altid en flot kulisse til en god graveltur”.

Mødested  
P-pladsen ved ”Halvvejshuset” Frederiksborgvej 111, 3500 Værløse

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen og vælg hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

 

Flemming Bentzen

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer