Kvinde-gravel - Kaffegrums & grusveje, Roskilde og Lejre

Hvornår
8. okt 2023 kl. 10:00 til 14:00
Hvor
Stændertorvet, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 32 4513

Kvinder på gravel er mange ting. Nogle kører stærkt, nogle kører langt, nogle teknisk og nogle det hele. Flere ting har vi dog tilfælles – og det er det sociale aspekt og glæden ved at komme væk fra trafikken og ud i naturen. Mange oplever det samtidig mere trygt at køre sammen med kvinder. At det er mere sikkert, at der bliver taget hensyn til alle og at der også er tid til at snakke og nyde udsigten. Det er lige netop det, vi tilbyder på denne tur.  
Turen på cirka 50 km går gennem alt det bedste, vores område har at byde på – nemlig Fjordlandet og Skjoldungelandet. Her kører vi på fine stier og i skove omkring Roskilde og Lejre. Vi holder os væk fra de mere tekniske stier og får godt rul i gravelcyklerne i et tempo, alle kan være med på. Ruten bliver ikke delt på forhånd, da vores erfaring er, at det giver den bedste oplevelse for alle.

For dem, der gerne vil udfordres, finder vi nogle sjove bakker og strava-segmenter. Vi hjælper og motiverer hinanden og sørger for, at alle bliver udfordret inden for de rammer, I selv ønsker.

I løbet af gravel-turen bliver der også tid til at stoppe op for at tage billeder, fylde drikkedunken og nyde udsigten. Og hvis der er stemning for det, kan vi (for egen regning) slutte af med en kop kaffe i byen.

Vi hjælpes selvfølgelig ad ved defekter, men du skal medbringe ekstra slange, pumpe og kende egen cykel. 

Turens guide er Pernille Bangsgaard, som er kommet i skovene på Midtsjælland hele sit liv, og kender området ud og ind. Hun har arrangeret social rides siden 2009, og nyder at vise den smukke natur frem. I dag er gravel Pernilles foretrukne disciplin efter mange år på MTB og landevej. Pernille er aktiv i Roskilde Cykel Motion og andre cykelfællesskaber.

Mødested 
Stændertorvet i Roskilde.

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen, og vælg, hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

Pernille Bangsgaard

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen.  
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer