Begynder gravel - Kaffegrums & grusveje, Klampenborg

Hvornår
28. okt 2023 kl. 10:00 til 12:30
Hvor
Café Parforce, Klampenborg Station, Dyrhavevej 1, 2930 Klampenborg, Danmark
Hvem
Udøvere, begynder, letøvede

Nummer
2023 17 32 4515

Ruten starter og slutter på Klampenborg Station (S-tog lige til døren) hos Café Parforce, hvor det også er muligt at leje en gravel cykel. På denne tur er der særlig opmærksomhed på at begyndere/let øvede kan få en god oplevelse sammen i området nord for Klampenborg. Vi starter med at trille gennem Jægersborg Dyrehave og videre i Jægersborg Hegn. Vi runder Bøllemosen, og kommer så til Raadvad, hvor vi følger Mølleåen. På hjemturen smager vi også på Ermelunden og retur gennem Jægersborg Dyrehave igen. Vi vælger kun brede grusveje og gode stier. På denne tur holdes de tekniske udfordringer, som blandet terræn kan give på et minimum. Vi holder fokus på at give nye og nysgerrige og forhåbentlig kommende gravel ryttere en god naturoplevelse, og en oplevelse af fællesskab omkring det at cykle sammen i naturen. Ruten er på ca. 30 km.

Guide på dagen er Allan Timm på 53 år, og er uddannet socialpædagog og natur coach, og arbejder til daglig med bl.a. cykeludlejning og events. Allan har rejst verden rundt med bike packing-ture og har desuden gennemført DGIs kaptajnsuddannelse.

Hvis du vil leje en gravel cykel incl. hjelm, skal du booke i forvejen (senest dagen før). Du booker en cykel ved at sende en mail til: allan@cafeparforce.dk. Det koster 300 kr (prisen er er incl. 25% DGI rabat).

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DGI Bo Wacker mobil 2244 8090, mail: Bo.wacker@dgi.dk

Program for dagen:

  • kl. 10.00-10.20: Ankomst og udlevering af cykler.
  • kl. 10.30-12.30: Velkomst og fælles afgang.
  • kl. 12.30: Retur på Klampenborg Station, hvor der serveres en kop kaffe/the til deltagerne, og hvor der er mulighed for frokost.

Mødested  
Café Parforce, Dyrhavevej 1, Klampenborg

Kom med på endnu flere Social Rides 
Se kalenderen og vælg hvornår du vil med 

Om Gravel cykling 
Landevejsryttere kører på landevej, mountainbikere kører i skoven eller på singletracks og crossryttere kører på blandede ruter med fuld damp i en times tid. Gravelryttere kører (primært) på grus. Gravel rides startede i USA, hvor ryttere ville væk fra vejene, men stadig på racerlignende tourcykler for at opleve naturen off-road. 
Den typiske rute er på flere underlag; primært grus, markveje, skovstier, den faste del af klitterne ved stranden eller lidt asfalt. Vi kører ikke på teknisk krævende MTB-spor. Turene er typisk på 30 til 50 km. 
Gravel rides er for dig, der gerne vil helt tæt på vores dejlige natur og nyde den i lidt flere kilometer, end du kan nå på fødder alene.

Allan Timm, Allan Timm

Husk  
•    MTB, Cross, Gravel eller Landevejscykel i god stand med knopdæk.   
•    Medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej, værktøj med kædesamler og samleled.  
•    Påklædning efter forholdene.  
•    Energiprodukter til hele turen.  
•    Rigeligt med væske.   
•    Deltagelse foregår på eget ansvar.  
•    Der skal bæres hjelm under hele arrangementet.  
•    Der køres efter færdselsloven, og vis hensyn til andre brugere af naturen. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DGI Bo Wacker mobil 2244 8090, mail: Bo.wacker@dgi.dk

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer