Kaptajnuddannelse, DGI landevej, Farum
Bliv holdkaptajn og før dine cykelkammerater sikkert gennem trafikken!
Har du styr på de grundlæggende færdigheder, kan holde en god fart og agerer fornuftigt på landevejen? Har du en god udstråling og synes, det kunne være spændende at prøve rollen som holdkaptajn? Så er denne uddannelse noget for dig!
Få et bredt kendskab til landevejscykling og bliv klar til at agere som kaptajn i din cykelklub. Uddannelsen er for dig, der vil udfordre dig selv og gå foran som det gode eksempel. Efter uddannelsen vil du have kompetencerne til at udvikle sikkerhed og køreteknik i takt med, at klubben udvikler sig.
Formål:
Deltagerne tilegner sig grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer som kaptajn, så de kan udvikle sikkerhed og adfærd, når I cykler i en gruppe. Uddannelsen lærer deltagerne at udvise GO' STIL, så vi har en god stemning på landevejen og tager hensyn til hinanden i trafikken. Fokus er at reducere antallet af uheld, styrt og sammenstød med øvrige trafikanter.
Effekt i foreningen:
Efter gennemført uddannelse vil I have et medlem, der har lysten og kompetencerne til at gå forrest som kaptajn i jeres cykelfællesskab.
Forudsætninger:
For at deltage skal du have erfaring med landevejscykling på motionsniveau og kunne cykle i ca. to timer ved moderat hastighed. Derudover skal du være villig til at tage ansvaret som kaptajn og gå foran som det gode eksempel i dit cykelfællesskab.
Praktisk information:
En del af programmet er praktisk, hvor du får mulighed for at afprøve teorien i praksis. Derfor skal du medbringe din racercykel samt passende tøj og udstyr til at gennemføre uddannelsen.
Vejret kan være omskifteligt, så sørg for at være klædt godt på og medbring hjelmen 😉
Tid Emne
09.00 - 09.25 - Velkomst, præsentation og uddannelsens indhold
09.25 - 09.45 - Introduktion til kaptajnens rolle og formål
09.45 - 10.30 - Kør med GO' STIL og trafiksikkerhed
10.30 - 11.45 - Tegn & Kommunikation. Gennemgang af køreteknik
11.45 - 12.15 - Kaptajnen i praksis
12.15 - 12.30 - Kaptajnens opgaver. Introduktion til det praktiske program
12.30 - 13.15 - Frokost og omklædning
13.15 - 16.30 - Praktisk træning på cykel
16.30 - 17.00 - Opsamling og evaluering.
Kim Høse Jensen