Borgerinformation

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. I år er det Aalborg, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver for tusindvis af aktive danskere.

Deltagerne og gæsterne

25.127 aktive danskere vil strømme til Aalborg for at deltage i DGI Landsstævne 2017 d. 29. juni - 2. juli.

Blandt deltagerne er også 6.700 efterskoleelever, som vil tage del i de store efterskoleshows, men som også deltager i de mange sportslige aktiviteter allerede fra mandag d. 26. juni. 

For første gang nogensinde finder Landsstævnet sted i det nære byrum, hvor deltagere, borgere og tilskuere i høj grad vil benytte sig af byens mange muligheder.

Det forventes, at der hver dag vil være 12.000 deltagere, der benytter sig af byens restauranter og caféer. Hertil kommer et stor antal daglige gæster, der kommer for at opleve stemningen, festen og byen. Dette betyder øgede omsætninger og travlhed for butikker, restauranter og caféer i hele uge 26.

Søndag d. 2. juli kl. 10.30-12.00 samles alle 6.700 efterskoleelever med deres forældre på Slotspladsen for at tage afsked. Også her må der forventes et stort pres på midtbyens butikker, restauranter og butikker. 

Aktiviteterne

Åbning

Scenen er sat på havnefronten i Aalborg, når Landsstævnet for alvor sættes i gang med et forrygende åbningsshow torsdag d. 29. juni kl. 19.00. For første gang nogensinde laves åbningsshowet i et urbant miljø, og det er derfor en enestående mulighed for at opleve kombinationen af sport og de smukke omgivelser på havnen.

Parade

Åbningen indledes med en parade gennem byens gader. 16.838 deltagere starter festen fra kl. 16.00, når de går i optog fra Rustenborg til arenaen på Slotspladsen. 

Afslutningsshow

Landsstævnet sluttes med et brag af et show, hvor de dygtige gymnaster sætter et spektakulært punktum på de 4 dages fest på Aalborg Stadion. 

Musikken

Dagene under Landsstævnet bliver afsluttet med musik og underholdning i byrummet. Hver dag fra kl. 16.00-01.30 vil der være underholdning på Toldbod Plads, Nytorv, Gammeltorv og Slotspladsen. De mange scener på byens pladser fyldes med oplevelser for folk i alle aldre. Se det fulde musikprogram her

Trafikken

For at skabe det unikke urbane miljø, som DGI Landsstævne 2017 er centreret om, vil det være nødvendigt at afspærre Aalborg midtby for kørende trafik, hvor også den kollektive trafik bliver omdirigeret til de omkringliggende veje. 

Under opstilling, afholdelse og nedtagning af DGI Landsstævne vil Nyhavnsgade fra Rendburgsgade til Ved Stranden være afspærret fra søndag d. 18. juni kl. 18.00 til torsdag d. 6. juli kl. 22.00. 

lang periode afspærring.jpg

Under afholdelse af DGI Landsstævne vil Aalborg Midtby være afspærret fra natten mellem onsdag d. 28. juni og torsdag d. 29. juni frem til natten mellem søndag d. 2. juli og mandag d. 3. juli.

De berørte områder i Aalborg midtby vil være:

  • Østerågade og Boulevarden fra Ved Stranden til Vingårdsgade/Brandstrupsgade
  • Nytorv til Braskensgade
  • Østerbro fra Karolinelundsvej til Rendsburggade
  • Løkkegade på begge sider af Østerbro til Søndergade
  • Kjellerups Torv
  • Kjellerupsgade fra Østerbro til Søndergade/Langesgade

P-husene i Aalborg midtby vil stadig kunne benyttes i perioden, undtagen torsdag 29. juni i tidsrummet 15.00-20.00, hvor DGI Landsstævnes åbningsparade finder sted.

Under åbningsparaden vil Limfjordsbroen og Vesterbro også være lukket i tidsrummet 15.00-23.00. Her anbefales at bruge Limfjordstunnelen. Det vil forsat være muligt at krydse Limfjordsbroen for fodgængere og cyklister. Endvidere henvises til Kulturbroen.

Der vil være åbent for varekørsel hver dag mellem kl. 05.00 - 09.00. 

Midtbyen afspærring.jpg

Af- og pålæsning

Da Aalborg centrum bliver bil-fri zone under Landsstævnet, vil der på udvalgte steder i udkanten af afspærringen blive oprette nogle af- og pålæsningssteder. Af- og pålæsningsstederne kan f.eks. benyttes ved flytning, ekstra vareleveringer m.m. Af- og pålæsning skal foregår iht. færdselslovens bestemmelser.

af og pålæsning.JPG

Ved spørgsmål omkring trafikafviklingen kan Brian Jensen Aagaard kontaktes på e-mail brian.aagaard@aalborg.dk eller tlf. 99312357. 

Download folder til borgere