Åbningsaften til L2017

Glæd dig til en åbningsaften, hvor du møder magien og mærker pulsen. Alle får en unik oplevelse for livet.

Forbered dig på en helt ny måde at skyde Landsstævnet i gang. Temaet er mærk pulsen, mød magien, og dét kommer du til!

Åbningen består af fem dele: Paraden, hvor op mod 17.000 landsstævnedeltagere går gennem byen og oplever idrættens forunderlige verdner på vejen; den officielle åbning, hvor både Hendes Majestæt Dronningen og statsministeren deltager; det store åbningsshow, hvor artister fra ind- og udland - herunder DGI Verdensholdet - optræder i Telenor Arenaen på havnefronten med Limfjorden som baggrund; Koncert med Mads Langer; og den magiske afslutning, hvor lyd, lys og ild runder aftenen af på magisk vis.

Unikke oplevelser for alle

Åbningsaftenen er en fest i festen. Det er her, Landsstævnet skydes i gang, og festen for alvor starter. Og uanset om du er paradedeltager, har billetter til showet eller går rundt i Aalborg og suger til dig, er der unikke oplevelser at hente.

Langs paraderuten sørger 26 happenings for, at der er oplevelser og underholdning for både paradedeltagere og publikum, når landsstævnets temaer vækkes til live i Aalborgs gader. 

Har du billet til tilskuerpladserne til den officielle åbning og showet, kommer du til at opleve det hele fra første parket fra Telenor Arenaen, mens paradedeltagere og stående publikum kommer til at se showet fra andre områder af havnefronten og på storskærme flere steder i byen.

Der er to storskærme på Utzonpladsen, én skærm på Musikkens plads (Plinten) og én på Gammeltorv. Utzonpladsen og Musikkens Plads (Plinten) er forbeholdt paradedeltagere frem til åbningsshowet, mens Gammeltorv er åbent for alle gennem hele åbningen.

Hele aftenen byder på oplevelser til vands, til lands og i luften. Den kulminerer, når lokale og professionelle dansere indtager havnebadets trappe i et inferno af lyd, lys og ild, samt et væld af sanseindtryk, i showet Sea of Light.