Happenings under paraden

Undervejs på paraderuten møder deltagerne mere end 25 forskellige steder med underholdning og happenings. Se her et lille udvalg af, hvad du kommer til at opleve.

Graffiti og streetart

Lokale graffiti og streetart kunstnere fra Værket i Nørresundby udsmykker væggen ved Østerbro 3. Som et levende street art piece udsmykkes væggen fra torsdag til lørdag, og man kan opleve kunsterne i aktion under paraden og indtil lørdag aften, hvor det vil stå færdigt. Værket forbliver på væggen i Aalborg som et minde og levn fra L2017.

Landsstævnepulsen

Lad ørene stritte og lyt efter de velkendte toner fra L2017 landsstævnepulsen. Dans med, hvis du hører melodien og få dine nærmeste med på dansetrinene. Spred magien med os andre til DGI Landsstævne 2017 i Aalborg, og mød magien i fællesskabets ånd.

Vand

Vand er et gennemgående tema for hele åbningsaftenen. I buspassagen ved Friis får deltagerne oplevelsen af gå på bunden af bassinet i svømmehallen. Et inferno af sæbebobler er med til at underbygge stemningen. I glasgangen over gaden, kan du opleve DGI Nordjyllands aspiranthold som levende mannequindukker på vej til beachparty.

Korsang

Mariagerfjord Pigekor er et rytmisk elitekor bestående af 25 piger i alderen 12-20 år. Pigekoret byder på en unik oplevelse, når de med deres strålende energi og krystalklare stemmer synger originale korarrangementer af sange som ”Silverflame”, ”Empire State of Mind” og mange flere. 

Gadeteater

Mød Dunkelfolket i Jernbanegade. En ægte nordjysk kulturinstallation. Dunkelfolket er en erfaren masketeatergruppe med speciale i parade- og gadeteater. Dunkelfolket bærer de unikke træmasker fremstillet af kunstner Kirsten Gitz-Johansen. Hver enkel maske anvendes til at portrættere forskellige sider af den menneskelige natur, og maskespillerne kontakter tilskuerne direkte på gaden, hvor der opstår mange chokerende, gruopvækkende, morsomme og vanvittige situationer.

Musikeren Gregers

Lyt, dans og kig op på balkonen ved Salling. Her underholder den internationalt anerkendte musiker Gregers når han med sin Club Soul Trio inviterer publikum ind i et festligt univers med dansevenlige sange, som bygges op af blandingen mellem Disco, Soul & Funk - serveret med elektroniske elementer.

Historisk vingesus

Et historisk vingesus fra 1925. Foran historisk museum optræder gymnaster til klavermusik og i Gymnastikhøjskoles blå dragter fra 1925. Bøj, stræk og præcision som i de gode gamle dage. 

Rapelling

Nordjyllands Idrætshøjskole indtager byens rum, når de rappeller ned ad Danske Banks facader på Algade i højlys dag. Hold øje med Gorillaen – den har lange fingre!

Gjøltrolden

Intet Landsstævne uden frivillige. I Aalborg har de frivillige fået deres helt egen maskot, og I kan møde Gjøltrolden på Prinsensgade. Giv en thumbs up til Gjøltrolden og alle de frivillige.  

Badminton- og håndboldspillere

På Boulevarden går paraden under en bro af bolde. Nordjyske badminton – og håndboldspillere står for oplevelsen.

Sang og musik

Berea College Bluegrass Ensemble fra Kentucky, USA, underholder med deres glade og livsbekrœftende show. De optrœder med sange og musik fra Appalachia-området og omkringliggende stater, hvor de blander bluegrass og den traditionelle musik fra bjergene med moderne rytmer. Mød dem på Bredegade Torv

Lokalt teater

Det Hem´lige teater er et eksperimenterende og til tider provokerende lokalt teater. Kig op, kig rundt, hold øje. En fisker hiver en hval i land på balkonen, en statue bliver måske levende. Rundt omkring langs paraderuten byder det hem'lige teater på overraskelser og oplevelser fra teatrets verden.

Salto, skrue og badutspring

Springteam Nordjylland underholder med saltoer, skruer og vilde badutspring.  Kig op og find dem i luften over paraden.

Klassisk musik

”Mærk magien – Luk musikken ind”, når Aalborg Symfoniorkester tryllebinder med klassisk musik i topklasse. Som noget helt særligt fremfører Symfoniorkestret for første gang en instrumental version af Landstævnepulsen. Glæd jer til at opleve hele Nordjyllands Symfoniorkester.

...det var bare et lille udpluk af alt det, du kommer til at opleve. Du kan godt glæde dig!