Alberte Winding Band på Landsstævnet!

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Alberte Winding Band.

Alberte Winding

Det er én af dansk musiks mest nærværende stemmer, der besøger Landsstævnet. Alberte Winding, som med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år.

Bag om Alberte Winding

Alberte er vokset op i Tisvilde, København og i Skovby på Ærø. Hun medvirkede sammen med sine halvbrødre Kasper Winding og Aske Bentzon i sin fars (Thomas Winding) udsendelser for B&U-afdelingen i Danmarks Radio. Hun var 19, da hun begyndte at skrive musik og blev tre år efter kendt som Luna fra adskillige afsnit af Bamses Billedbog samt julekalenderen Bamses Julerejse. 

Hendes hovedudtryksområde er musikken, og hun har udgivet en række plader med pop og børnemusik. Alberte er også kendt fra mange af Åh Abe-koncerterne. Siden 2001 har hun arbejdet sammen med saxofonist og komponist Benjamin Koppel, med hvem hun i 2002 udgav cd'en Alberte Winding/Benjamin Koppel på pladeselskab Cowbell Music. I 2008 kom en cd udelukkende med musik skrevet af de to. 

Nu kommer fuglene igen. Og lyset vælter pludselig ind. Det kommer gennem alle sprækker. Lyse nætter er tilbage.

Fra sangen 'Lyse nætter'

Musik kædet sammen med anekdoter

Efter Albertes bogudgivelse, Kastevind – erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen, med både nye og gamle sange fra Alberte Windings dejlige repertoire.

Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter.

”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”

Alberte Winding Band skal spille fredag aften kl. 21.15.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.

Mere om Alberte Winding Band