Anne Linnet på Landsstævnet!

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Anne Linnet.

Anne Linnet

Tag godt imod én af Danmarks mest betydningsfulde og igangsættende musikere. En dynamisk karrieremæssig ballast af musikalsk sikkerhed og foranderlighed igennem stilistiske spring har givet hende et stort publikum og både skulderklap og øretæver hos anmeldere. Og nu er vi så heldige, at hun kommer forbi DGI Landsstævne 2022 i Svendborg. 

Bag om Anne Linnet

Anne Linnet er en dansk sanger, musiker og komponist. Hun er født i 1953 i Åbyhøj ved Aarhus.

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970'erne, og er én af de få sangerinder der har været populær igennem flere årtier. Hun har udgivet adskillige soloalbum og været medlem af flere bands. Anne Linnet har opnået anerkendelse for sine ærlige og ofte politiske og feministiske tekster og sine eksperimenterende musikgenrer. 

Karrierens start

Anne Linnet begyndte at optræde som folkemusiker i 1969, og 1971-76 indgik hun i gruppen Tears. Som solist lp-debuterede hun i 1973 med Sweet Thing og ledede dernæst kvinderockbandet Shit & Chanel 1974-79. Gennembruddet som solist og sanger fik hun med lp'en Kvindesind i 1978 med tekster fra Tove Ditlevsens digtsamling fra 1955.

Anne Linnet brød med sit folkrock-image, da hun 1980 dannede gruppen Anne Linnet Band med sig selv, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen i front for en strømlinjet poprock. Tonen blev mere dyster og hårdtslående i Anne Linnets næste projekt, gruppen Marquis de Sade, som pladedebuterede i 1983 med sange, der kredsede om sadomasochisme såvel i teksterne som i den piskende rytmik.

Albummet Hvid Magi i 1985 blev en succes med sin lettere humoristiske tilgang til kærlighedslivets mange facetter, bl.a. den lesbiske kærlighed.

Du ved det sikkert allerinderst inde. Selvom jeg sjældent bruger store ord. Du ved, at du er den der gennem livet, og stadig i mit hjerte bor.

Fra sangen 'Forårsdag'

Barndommens gade

Som solist udgav Anne Linnet i 1986 endnu en plade bygget over Tove Ditlevsens tekster, Barndommens Gade med titelsangen fra filmen af samme navn, og i 1987 skrev hun sammen med Sanne Salomonsen sangen 'Den jeg elsker, elsker jeg', der i 1988 indgik i Sundhedsstyrelsens og DR's aids-kampagne.

Succés som solist og endnu et kvindeband

Samme år udsendte hun albummet 'Jeg er jo lige her', blandt andet med sangen 'Tusind stykker', og i 1989 albummet 'Min Sang' med tekster af Johannes Møllehave.

Efter endnu et par soloudgivelser i begyndelsen af 1990'erne præsenterede Anne Linnet med et album i 1997 sig selv i endnu et kvindeband, Bitch Boys. To udgivelser, 'Jeg og du' (2001) og 'Her hos mig' (2005), fortsatte dog den lavmælte inderlighed, som gennem årene har været så karakteristisk for Anne Linnets udgivelser i eget navn.

Alting kan gå itu. Et hjerte kan gå i tusind stykker. Kaldte du mig for ven engang. Så er jeg her nok endnu.

Fra sangen 'Tusind stykker'

Alsidighedens kunst

Foruden at være én af periodens mest betydningsfulde og igangsættende danske rockmusikere har Anne Linnet også vist sin alsidighed ved at lave børnemusik, komponere partiturmusik, for eksempel en række kompositioner for symfoniorkestre, og skrive musik til film, musicals og teaterstykker samt en opera, Thorvaldsen (1996), om Bertel Thorvaldsen.

I 2011 opførte kunstnerkollektivet Sort Samvittighed på Betty Nansen Teatret en teaterkoncert, Hvid Magi, som en hyldest til Anne Linnets musik.

Anne Linnet skal spille lørdag aften kl. 21.45.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.