Combat Archery eller måske Krolf? Landsstævnet var fyldt med anderledes idrætter

Landsstævnet rummer næsten alle typer af idrætter, og det beviste eventet endnu engang i år i Svendborg. Også de lidt mere atypiske af slagsen var meget populære, hvor deltagere stod i kø for at prøve dem af. Du får her en kort gennemgang af en håndfuld af dem.

Jabii – en digital pudekamp

En af esportens nyeste skud på stammen er Jabii. Det er en kombination af gaming og boksning, hvor to deltagere skal ramme hinanden med en forlænget arm. Spillet styres via en app, som blandt andet tæller point. Der er altså her tale om en boksekamp, der mikser den digitale verden med fysisk aktivitet.

Pickleball – en blanding af tennis, badminton og bordtennis

”Man kan sagtens være med, selvom man er nybegynder,” siger en deltager under Landsstævnet om Pickleball.
Pickleball er faktisk en af de hurtigst voksende idrætter i verden. Det spilles med en paddle og kan bedst beskrives som en blanding imellem tennis, badminton og bordtennis. Man spiller på en badmintonbane med en hård plastikbold og nettet har samme højde som i tennis. Det skulle efter sigende være nemt at komme i gang, så har man ikke lige det skarpeste boldøje, kan man altså godt være med her.

Krolf: Spillet der mikser golf og krocket

Spillereglerne er næsten som i golf og udstyret minder om krocket med en kraftig kø og en stor kugle.
Det kan som med krocket sagtens spilles på græsplænen derhjemme, og man bestemmer selv størrelsen af banen. Krolf er kendt for at være en meget social aktivitet, hvor alle kan være med og garanteret også vil synes, det er rigtig sjovt – det gjorde Landsstævnedeltagerne i hvert fald.

Combat Archery – høvdingebold bare med bue og pil

”Vi har næsten ikke stået stille, siden vi åbnede op for deltagerne her til Landsstævnet. Der har været en lang kø af mennesker.” Det siger en glad idrætskonsulent i DGI Skydning, Robert Bondo-Jensen.
Combat Archery fungerer ligesom høvdingebold, men hvor bolden er udskiftet med bue og pil. Pilene har bløde ender, så man naturligvis ikke kommer til skade. Reglerne er meget simple. Man skal ramme hinanden med pilene, og griber modstanderen en pil, ”dør” personen, der skød den afsted.
Deltager ved Landsstævnet, Nick Ellehammer var begejstret for at prøve kræfter med Combat Archery: ”Det var megafedt, og der er faktisk ret meget strategi i det. Det er virkelig sjovt.”

EVOTAG oplev gaming i en fysisk version

Er du vild med esport, men savner måske en gang imellem lidt mere fysisk aktivitet? Så er EVOTAG garanteret noget for dig. Her har man kombineret det bedste fra flere verdner, hvor kendte spil som CS:GO og Fortnite gøres til virkelighed med simpelt udstyr.
EVOTAG er pistoler af plastic, som forbindes til en app på telefonen. Derefter er man klar til at lade adrenalinen pumpe, mens man jagter modstanderen.
Sara Mols Græsborg er efterskolelærer og sammen med sine elever tog de en omgang EVOTAG til Landsstævnet:
”Jeg har aldrig spillet skydespil før, men det var megasjovt. Pulsen kom i vejret, og så fik jeg da også lige ram på nogle elever,” griner hun.