Det siger dem, der har prøvet det

Hvad er det, der er så specielt ved Landsstævnet? Det kan en række tidligere deltagere svare på.

Vi har samlet en række citater fra glade landsstævnedeltagere, som var med i Aalborg i 2017, så du kan få et indblik i, hvor fedt Landsstævnet er: 

Hjalte, basketballspiller og gymnast
– festivalfølelsen betyder meget og alle events og happenings

”For mig er Landsstævnet en festival på højde med alle mulige andre festivaler. Og man kan få en på opleveren inden for sin egen sport og i alle mulige andre sportsgrene. Der er events og happenings over alt i den by det foregår i, og hele byen er sat op i det her Landsstævne-setup så festivalfølelsen betyder også rigtig meget. Jeg kan huske, at vi til Landsstævnet i Esbjerg var til koncert med Wafande og det var første gang jeg hørte ham live.” 

”Ligesom en festival for musik, så er der en masse som elsker at dyrke idræt, og så deler man de oplevelser sammen. Og så er det fedt, at man kan komme og prøve sportsgrene, man aldrig har prøvet før.”

Trine, beachvolleyspiller, svømmer og triatlet
– den intense stemning, der giver gåsehud, er simpelthen fantastisk

”Til Landsstævnet i Holbæk startede vi med at synge i kor sammen med Lis Sørensen og Basim. Og bagefter skulle vi spurte hen og stå klar til at gå ind på stadion sammen med alle de andre. Jeg kan huske, at jeg kiggede mig rundt omkring og alle var meget fokuserede. Og så snart vi begyndte at gå ind, var der en helt speciel stemning. Alle folk rejste sig op og begyndte at klappe og vi fik alle sammen gåsehud på armene. Det er atmosfæren og energien, der er fuldstændig fantastisk. Jeg synes, man mødes på et helt andet niveau, når man dyrker sport sammen.” 

Alexander, kajakroer og gymnast
- det bedste er det sociale og at have en fed sommer sammen

”Jeg kan huske at jeg kom gående sammen med nogle gutter og ved et tilfælde støder jeg pludselig ind i nogle, hvor jeg bare tænker: deres ansigter virker bekendte, og så slår det mig at de er jo hjemme fra den by, hvor jeg kommer fra. Det gjorde, at vi faldt i snak under Landsstævnet og dem har jeg stadig kontakt med den dag i dag. Det bedste ved Landsstævnet er det sociale. At udfordre hinanden og gøre skøre ting – og så samtidig have en fed sommer sammen.” 

Britta, løber
- det bedste er, at vi alle kan være med, og så bliver man bare i så godt humør

”Jeg husker at jeg til mit sidste Landsstævne løb en halvmaraton og var til nogle workshops om eftermiddagen. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man har lyst til at deltage i. Og vi kommer alle sammen med hver vores energi og kræfter, og det er dét, der er så sjovt ved Landsstævnet. At vi alle kan være med. Man bliver bare i så godt humør.”

Vil du ikke også gerne prøve den oplevelse? Så kom til DGI Landsstævne i Vejle i 2025. Vi glæder os til at se dig.