DGI Landsstævne har bestilt de 75 busser, der skal fragte deltagere og gæster rundt

DGI, Svendborg Kommune og FynBus har på vegne af DGI Landsstævne 2022 netop indgået en aftale på i alt 3,2 mio. kr. med de tre busselskaber, som skal påtage sig en stor transportopgave næste sommer. Smidig transportafvikling er kodeordene, når landsstævnedeltagere, gæster og svendborgensere skal rundt under DGI Landsstævne 2022.

Arkivbillede: En shuttlebus til DGI Landsstævne 2009 i Holbæk

Ikke færre end 75 busser skal der til for at sikre nok kapacitet, når de forventede 25.000 deltagere skal transporteres rundt i Svendborg.

De 75 busser bliver fordelt til henholdsvis shuttlebus-kørsel og rutekørsel.

Fire ruter

Der bliver fire ruter med shuttlebusser, som kører imellem de forskellige festival- og aktivitetszoner. Shuttlebusserne kører minimum fire gange i timen.
Derudover er der rutekørsel til og fra indkvarteringsområderne og Stævnecentrum ved Ryttervej.

I forhold til rutekørsel vil der særligt om morgenen være pres på. På en time skal alle indkvarteringsområder tømmes for glade landsstævnedeltagere, som skal køres til Stævnecentrum. Resten af dagen kører rutebusserne til og fra indkvarteringsområderne hvert 30. minut.

Vigtig aftale

"Der er ingen tvivl om, at transporten af landsstævnedeltagere bliver en stor opgave, derfor er det utroligt vigtigt for os, at denne aftale nu er på plads, så alle deltagere og gæster kan komme hen hvor de skal i rette tid – hurtigt og nemt", uddyber projektleder Mikkel Harritslev.

Alle må køre med de gratis busser

Alle har mulighed for at gøre brug af de gratis busser, og man skal ikke have billet. Og Mikkel Harritslev håber, at både deltagere og svendborgensere vil benytte busserne i vid udstrækning:

"Vi arbejder meget målrettet med, at DGI Landsstævne 2022 bliver så bæredygtigt som muligt. Derfor vil vi gerne opfordre alle til at benytte sig af busserne. Kollektiv transport er bæredygtigt, og det vil sikre en smidig transportafvikling i landsstævneugen. Man vil opleve et hav af sitrende aktiviteter og liv på havnen og i midtbyen, og vi bliver rigtig mange mennesker i Svendborg i dagene omkring og under Landsstævnet, så det siger sig selv, at jo færre biler der skal passere bymidten, jo bedre", siger Mikkel Harritslev.

Buskørslen er planlagt af Trafikselskabet FynBus i samråd med Svendborg Kommune. FynBus har derefter udbudt kørslen. Det blev de tre busselskaber Bergholt, Vester Skerninge Bilerne (snart Vikingbus) og Tide Bus, der skal levere kørslen. Den indgåede aftale er på 3,2 mio. kr.

Fakta

  • 75 busser er bestilt til landsstævnekørsel, og busserne kan benyttes gratis af alle.
  • Den indgåede aftale er på 3,2 mio. kr.
  • Aftalerne er fordelt på tre selskaber: Bergholt, Vester Skerninge Bilerne (snart Vikingbus) og Tide Bus.
  • DGI Landsstævne finder sted i Svendborg d. 30. juni – 3. juli 2022. Der forventes 25.000 deltagere og lige så mange gæster under Landsstævnet.