DGI Landsstævne gav god omsætning i Svendborg

49,5 millioner korner i turismeomsætning. Det er resultatet efter DGI Landsstævne 2022.

Måltider, snacks, shopping og besøg på turistattraktioner. Der var mange gode ting at bruge penge på til DGI Landsstævne i Svendborg 30. juni-3. juli.

En analyse, bureauet Wilke har foretaget, viser, at deltagere, tilskuere, gæster, frivillige og andre, der var til Landsstævne, i alt omsatte for 49,5 mio. kr. – det der kaldes turismeomsætningen. I gennemsnit brugte en person i forbindelse med Landsstævnet 432 kr. om dagen – for en deltager var det 339 kr., mens en tilskuer brugte 485 kr.

DGI Landsstævne med over 30 idrætter og 400 aktiviteter havde over 20.000 deltagere, og en evaluering har vist, at Danmarks største idrætsfestival var en rigtig god oplevelse for deltagerne, der også satte pris på Svendborg som værtsby.

98 procent af deltagerne oplevede Svendborg som en god værtsby, og 96 procent kunne finde på at besøge Svendborg igen. Mere info om deltagerevalueringen 

Både borgere og erhvervsliv er tilfredse

Også borgerne i Svendborg Kommune er tilfredse. Hele 88 procent af de, der har deltaget i en evaluering, mener, at Svendborg Kommune er lykkedes som vært for DGI Landsstævne. Især fremhæver borgerne, at Svendborg denne sommer blev sat på landkortet.

Også erhvervslivet er tilfredse. 85 procent af de, der har svaret på erhvervsundersøgelsen, synes, at Svendborg Kommune er lykkedes med værtskabet.

”Vores forhåbninger, initiativer og ideer er nået igennem til borgere, deltagere og erhvervslivet, der i den grad har bakket op om Landsstævnet. I løbet af landsstævne-ugen havde vi en god fornemmelse af, at Landsstævnet lykkedes, og at vi fik skabt magiske dage med masser af god stemning, store øjeblikke og fællesskab. Den fornemmelse er blevet bekræftet af evalueringen, og jeg kan ikke være andet end glad og stolt på hele Svendborgs vegne,” siger Mikkel Harritslev, der er projektleder for DGI Landsstævne.

Lokale leverandører til Landsstævnet omsatte for 20 mio. kr.  

Ud over de 49,5 millioner kroner, som Landsstævnet har generet i turismeomsætning, har planlægningen og afviklingen af Landsstævnet sørget for 20 millioner kroner i lokal omsætning.

Der er blandt andet blevet indkøbt tryksager, sørget for busdrift, entreprenørarbejde, elektrikere, VVS-arbejde med videre.

”Alt i alt er det et meget tilfredsstillende resultat. Især set i lyset af alle de andre begivenheder, der foregik på Fyn netop den weekend, som eksempelvis Tour de France, som betød, at Storebæltsbroen var lukket hele lørdagen,” siger Mikkel Harritslev. 

Fakta om Landsstævne-analyser og evalueringer

  • Wilke-analysen viser, at der i forbindelse med DGI Landsstævne i Svendborg Kommune er en estimeret turismeomsætning på 49,5 mio. kr. Derudover viser analysen, at ord som ”kultur” og ”hygge” forbindes af med Svendborg.
  • Borgerevaluering: 430 borgere har gennemført evalueringen. 88% mener, at Svendborg Kommune lykkedes i høj eller nogen grad med værtskabet. 79 % mener, det sætter Svendborg på landkortet, hvilket er godt.
  • Erhvervsevaluering: 115 personer fra erhvervslivet har gennemført evalueringen. 85% mener, at Svendborg Kommune lykkedes i høj eller nogen grad med værtskabet. 82 % vurderer, at det sætter Svendborg på landkortet, hvilket er godt.
  • Deltagerevaluering: 3941 deltagere har gennemført evalueringen. 90 procent svarer, at DGI Landsstævne levede op til deres forventninger, mens blot tre procent svarer, at Landsstævnet ikke levede op til forventningen. 93 procent vil anbefale DGI Landsstævne til andre, for eksempel familie og venner. 98% oplevede Svendborg som en god værtsby, 0% som dårlig. Deltagerne forbinder Svendborg med hygge, maritim stemning og natur og hav, og 96% kunne finde på at besøge Svendborg igen.