Efter-efterskoleholdet: ”Det er så fedt at være sammen igen”

Har du gået på efterskole, men fik ikke chancen for at slutte skoleåret af på Landsstævnet? Så bare rolig. Fremover vil det være muligt at deltage på et såkaldt efter-efterskolehold. Mød fire unge, tidligere efterskoleelever, der fortæller, hvordan det er at være samlet med sin gamle skole igen.

En fed energi

”Det er så fedt at se alle sammen igen, der er en megafed energi”. Det fortæller Lean Grønnegård, som er tidligere efterskoleelev og har meldt sig på Efter-efterskoleholdet. Han og en håndfuld venner besluttede sig for at være med på det nyoprettede hold, da de ikke fik muligheden for at komme til Landsstævnet sidste år.
”Vi var så trætte af, at det blev aflyst, vi havde jo glædet os i virkelig lang tid,” fortæller han.
Lean blev som mange andre efterskoleelever ramt af, at Landsstævnet måtte udsættes 1 år grundet corona-situationen. Det betød, at de i første omgang mistede muligheden for at komme til Landsstævnet.

For alle tidligere efterskoleelever

”Ideen til holdet udsprang jo egentlig af den lidt triste omstændighed omkring corona", fortæller Jakob Hemmingsen. Han er hjernen bag den nye idé om at give tidligere efterskoleelever mulighed for at komme med til Landsstævnet.
”Det er tanken, at vi fortsætter med konceptet frem mod næste Landsstævne i 2025. Vi vil gerne tilbyde alle tidligere efterskoleelever at deltage til Landsstævnet med deres efterskole, og det giver det her hold chancen for,” siger han.

340 gymnastikglade elever har meldt sig på Efter-efterskoleholdet

Det er muntre, tidligere efterskoleelever, der løber op og ned ad halgulvet til dagens træning. I tiden op til Landsstævnet mødes de nogle weekender både på Fyn og i Jylland og træner, og de har desuden fået videoer med hjem, så de kan øve koreografien. Der er mange smil at spore, mens de ruller rundt på gulvet, og det er tydeligt, at der bliver pustet endnu mere liv i de nære venskaber.
”Det er skønt at møde folk igen. Det er jo ikke hver dag, man ses længere, så at få den her chance – det er bare så dejligt,” siger Selma Lilholt.

I alt har 340 tidligere elever valgt at melde sig til Efter-efterskoleholdet, og Jakob Hemmingsen håber, at der med tiden vil komme endnu flere med på holdet til de kommende Landsstævner.

”Vi skal vise folk, at det faktisk er en mulighed at komme med til Landsstævnet som et ”gammelt” efterskolehold, selvom man ikke går på efterskole det år, Landsstævnet afholdes. Det bliver spændende at følge konceptet de næste år og se udviklingen,” siger han.

Vil man gerne opleve Efter-efterskoleholdet til Landsstævnet, kan man se deres opvisning lørdag omkring middagstid på det store opvisningsgulv ved Stævnecentrum.