Lars Lilholt Band vender tilbage til Landsstævnet

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Lars Lilholt Band.

Lars Lilholt Band

I 1994 var det Lars Lilholt, der indtog Landsstævnet, Svendborg og resten af Danmark med storm, da han sang ”Men aldrig som før” - også kendt som ”Kong Pukkelrygs land”.

Folkefesten og glæden var stor, da Lars Lilholt Band indtog scenen i den smukke sydfynske by. De er kendte for deres letgenkendelige omkvæd og sjove sangtekster, og med ”Men aldrig som før” satte de endnu mere liv i Svendborg, og stævnedeltagerne sang med til den store guldmedalje.

De skal spille torsdag aften kl. 21.45.  

I nostalgiens tegn

Den stemning genskaber vi nu igen, når vi er så heldige, at Lars Lilholt Band besøger Landsstævnet igen. Mon ikke der vil være mange blandt publikum, der vil mindes den gode koncert og det legendariske landsstævne fra 1994, når først de hører Lars Lilholts kendte sange igen. 

Den fælles livsoplevelse med publikum

Siden 1983 har Lars Lilholt turneret med sit eget band rundt i det ganske land. Det er blevet til hundredvis af koncerter med fokus på de værdier som også i dag præger bandet: Spilleglæden, den store sceneopsætning og den fælles liveoplevelse, der opstår med publikum.

Bandets nuværende besætning består af Lars Lilholt, Gert Vincent, Anders Bækgaard, Kristian Fogh, Eddi Jarl, Mads Kjøller-Henningsen, Lærke Lilholt og Malene Mailand.

Mennesker mødes tilfældigvis hvor vejene krydses og hjerterne slår. Livet går videre men aldrig som før. Det er op til os selv hvad vi gør og tør.

Fra sangen 'Men aldrig som før'

Bag om Lars Lilholt

Lars Lilholt er opvokset i Aalborg. Han er sanger, sangskriver, guitarist og violinist. Oprindelig blev han uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium i 1977 med musik og historie som hovedfag, men var allerede da professionel musiker.

Han skrev sin første sang i 1968 og dannede folk-rock gruppen Kræn Bysted's i 1973 med skolekammerater fra Aalborg. Kræn Bysted's blev stilskabende og ét af landets førende livebands indtil opløsningen i 1982. Han udgav samme år sit første soloalbum og dannede i 1983 Lars Lilholt Band, der omkring årtusindskiftet peakede som landets ubestridt populæreste og flittigste liveband. I 1985 dannede han trioen Dalton med Johnny Madsen og Allan Olsen.

Lars Lilholt har udgivet 35 albums, alene og med Lilholtband, to med Dalton og fire med dansk instrumental folkemusik. Han har skrevet omkring 300 sange. Albummet “Gi´det blå tilbage” solgte fantastiske 350.000 i 1998. I 2008 anvendte Aalborg Teater 25 af sangene til musikteaterforestillingen “Kære Øjeblik”. Lilholt har desuden udgivet tre historiske albums med dansk 1700 tals folkemusik ( Rasmus Storm #1 & #2 og “Next stop Svabonius”).

Hovedrolle i bøger

I 2010 skrev Lars Lilholt selvbiografien “Drømme og dæmoner”, som giver et fint indblik i hans musikalske rejse. Bogen er indtil videre udkommet i 5 oplag.

Han blev i 2014 sat overfor den klassiske komponist Karl Aage Rasmussen, og det blev til Henrik Marstals samtalebog “Prøv og hør”.

I 2005 skrev teologisk professor ved Københavns Universitet Jakob Wolf bogen “Hvor kommer sangene fra – i Lars Lilholts univers.”

Bertill Nordahl skrev i 1996 bogen “Lars Lilholt Band”.

Music awards, hæderspriser og TV-optrædelser

Lilholt har solgt omkring 2,5 millioner eksemplarer af sine albums og har modtaget 5 Danish Music Awards samt en enkelt med Dalton. Siden 1973 har han hvert eneste år turneret rundt i Danmark og spillet i omegnen af 3000 koncerter. Sangen “Kald det kærlighed” blev i 2006 optaget i Kulturministeriets kulturkanon.

Kald det kærlighed. Kald det lige hvad du vil. Å-u-åh der findes ingen ord. Ingen ord der helt slår til. Så kald det lige hvad du vil.

Fra sangen 'Kald det kærlighed'

I 2015 fik han stor succes i TV2 serien “Toppen af Poppen”, hvor Danmark genopdagede Lilholt som den store kunstner, han er.

Albummet “Amulet “ kom i 2015, “Drømmefanger“ i 2018. Begge albums søgte tilbage til den første inspiration, den helt akustiske folkemusik, og høstede stor anerkendelse.

Han fik I 2020 Dansk musikerforbunds hæderspris for et fornemt livslangt virke. I 2021 fik han Musikkritikernes pris Steppeulven (Pionerpris for mange års virke).

Seneste udgivelse er albummet “Decameron“ (2021) - se video nedenfor. 

Vi glæder os til at tage imod Lars Lilholt Band i Svendborg næste sommer! Tag godt imod dem. 

Lars Lilholt Band skal spille torsdag aften kl. 21.45.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.

Besøg Lars Lilholt Bands hjemmeside