Ollerup-dagene: "Pragtfuldt", "Superhyggeligt", "Skønt" og "Fantastisk"

Det var bare nogle af de ord, som deltagerne i Ollerup-dagene brugte, da de blev spurgt om, hvad de synes om de tre højskoledage mandag til onsdag før Landsstævnet.

Det var ikke kun Landsstævnet, der var en succes. Også tilbuddet for seniorer om at ankomme allerede mandag blev taget rigtig godt imod. 

Ollerup tog imod med åbne arme

229 deltog i Ollerup-dagene, som var tre højskole-, aktivitets- og kulturdage som opvarmning til Landsstævnet. Man kunne som tilmeldt landsstævnedeltager melde sig til det ekstra tilbud og lade sig forkæle med fuld forplejning og et spændende program fyldt med oplevelser i dagene forud for selve Landsstævnet.

Det var Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Den Frie Lærerskole i Ollerup og Musikefterskolen i Ollerup, der åbnede dørene op for de glade deltagere i smukke naturrammer. 

Det hele blev orkestreret af DGI-projektet "Sunde seniorer", og konceptet lader til at have ramt plet: 

"Vi er blevet for gamle til at sove på luftmadras i klasselokaler. Så vi tog det her som en oplevelse," sagde Frode Klevang, som deltog i Ollerup-dagene. En anden deltager, Annelise Rasmussen, supplerer: "Vi har aldrig været på højskole nogen af os. Nu er vi det hele på en gang, både på højskole, til Landsstævne og nyder fællesskabet - det er fantastisk."

Program spækket med gode oplevelser

Hver dag kunne deltagerne selv sammensætte deres program og vælge imellem et stort udvalg af forskellige aktiviteter. Af eksempler kan nævnes morgensvømning, floorball, pilates, bordtennis, body mind, fællessang, stigegolf, vandyoga, pickleball og spændende udflugter til det smukke sydfynske område. Se det fulde program

Programmet skabte glæde blandt deltagerne. Én af de glade deltagere var Bente Seerup fra Mårslet. Bente skulle deltage på Landsstævnet med sin familie, men havde valgt at tage alene afsted allerede mandag og deltage i Ollerup-dagene: "De fantastiske frivillige og instruktører skabte rammerne omkring dagene og havde tilrettelagt et godt program med sjove velkendte og nye spændende aktiviteter. Fedt at få mulighed for at prøve lige, hvad man havde lyst til."

En kæmpe oplevelse og et skønt fællesskab

Deltagernes dom var ikke til at tage fejl af. Som Bente Seerup sagde efter de 3 Ollerup-dage: "At deltage i Ollerup-dagene var en kæmpe oplevelse. Vi fik mulighed for 'bare' at være, at møde ligesindede, aktive og positive seniorer. Størst for mig var fælleskabet, der allerede var til stede fra den første aften. Og som gang på gang blev stadfæstet under blandt andet dagens morgensamling, hvor vi sang fra højskolesangbogen, og vi fik et dagens ord med på vejen. En smittende glæde, skønne smil, et vingesus, der løftede os op og ikke mindst en følelse af at være en del af et større fællesskab, der rakte ud helt ind i vore hjerter. Fantastiske Ollerup-dage med højskoleånd."

Også arrangørerne af Ollerup-dagene var ovenud tilfredse. Henrik Jacobsen fra DGI Sunde Seniorer gav eventet disse ord med på vejen: "Det har været ren fornøjelse at opleve glade og aktive seniorer i Ollerup indendørs som udendørs. Med varme, gå-på-mod og en intensitet, der skal opleves for rigtigt at forstå den."

Se video fra Ollerup-dagene: 

Ollerup-dagene i tal

  • Fandt sted 27.-30. juni 2022
  • 229 deltagere
  • 154 kvinder, 75 mænd
  • Gennemsnitsalder 72 år
  • Mest populære aktiviteter tirsdag: SANS, Naturtræning, Udflugt til spritruten på Ærø, Udflugt til Syltemade Ådal, Genoplivningskursus og FitLight cirkeltræning. 
  • Mest populære aktiviteter onsdag: Naturtræning, Udflugt til Syltemade Ådal, Sans, Kano, Bueskydning og DGI Smart Training.