Parade-teamet er på plads

Det bliver to unge kvinder fra Svendborg, der kommer til at stå i spidsen for paraden i forbindelse med åbningen af DGI Landsstævne d. 30. juni 2022.

Når DGI Landsstævne i sommeren 2022 byder velkommen i Svendborg, bliver det to unge kvinder med indgående lokalkendskab, der dirigerer op imod 25.000 deltagere i en storstilet parade gennem byen ud til landsstævnecentrum ved Svendborg Idrætscenter.

En kropslig oplevelse

Dicte Frost glæder sig til at være med til at give svendborgenserne og landsstævnedeltagerne en oplevelse ud over det sædvanlige:

- En parade er en sjov form, og man har ikke arbejdet så meget med netop parader i Danmark. Vi skal ikke bare give folk et show. En parade indebærer, at deltagerne er med i selve aktiviteten og dermed også får en kropslig oplevelse, forklarer 24-årige Dicte Frost.

En maritim rejse

Åbningen af DGI Landsstævne er i både 2013 (Esbjerg) og 2017 (Aalborg) blevet indledt med en parade. Nanna Holm og Dicte Frost har allerede adskillige ideer til, hvad paraden i Svendborg kommer til at indeholde:

- Det bliver en form for maritim rejse fra alle verdenshjørner. Deltagerne bliver fordelt på forskellige opstartspladser nede i byen, og i løbet af turen ud til stævnecentrum kommer de på en rejse over og under vand i billedlig forstand, fortæller Dicte Frost.

Stort lokalt kendskab

Dicte Frost og Nanna Holm skal i fællesskab stå for paraden. Nanna Holm har i to år været koordinator på Svendborg Lysfest, og hun har derfor et stort kendskab til byens foreninger og kulturliv. Nanna Holm arbejder på Svendborg Efterskole og i SPULT (Svendborg Sports og Kultur Festival).

-Jeg glæder mig til at skabe en parade sammen med en masse gode, lokale kræfter. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at give deltagerne en fed oplevelse, lyder det fra Nanna Holm.

Dicte Frost har i 2019 været med til at koordinere lysfesten sammen med Nanna Holm, og hun arbejder til daglig ved Svendborg Kommune med projektet ”Liv i min by” og havneudvikling. Hun laver også internationalt projektarbejde for Landsforeningen for Økosamfund.

-Vi lover deltagerne en festlig, farverig og sprudlende start på DGI Landsstævne i Svendborg, garanterer Dicte Frost.

Invitation til stormøde

Nanna Holm og Dicte Frost vil – når det igen bliver muligt at holde møder – indkalde til et stormøde, hvor alle interesserede er velkommen til at spørge ind til de foreløbige tanker og komme med gode ideer til paraden.