Patina på Landsstævnet!

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Patina.

Patina

Tag godt imod sydfynske Patina - bandet med fællesskab i fokus! Og med Svendborg i blodet. Så bliver de ikke mere oplagte som artister på DGI Landsstævne 2022. 

Bag om Patina

Patina er de tre trommeslagere Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen og Søren Bastrup Bojsen, der skiftevis giver den som frontmand og skaber et ekstatisk fællesrum, hvor man med åbent bryst kan stille sig sårbar. De tre frontmænd har rødder i musikbyen Svendborg, hvor de sammen søsatte projektet.

Årets mest spillede på P3 i 2020

Patina gjorde deres indtog på den danske musikscene i 2020 med singlerne ’Flammer Rammer’, som blev årets mest spillede på P3, og den mere rockede og alvorstunge ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’. I februar 2021 udkom så den første fuldlængdeudgivelse ’Drømmefanger’ om hvilken bandet udtaler:

”Alle sange er blevet skabt i en slags grænsesøgen eller en form for kompromisløshed. Vi er så trætte af den her kassedeling, der foregår alle steder. Både som mennesker og som band. Det vil vi gerne udfordre. Det er også derfor, titlen er ’Drømmefanger’. Fordi det handler om at drømme stort og turde at gøre det uden at frygte, at man ikke passer ind et eller andet sted. Det beskriver vores egen eksistentielle søgen”, siger Søren.

Flammer rammer. Glemmer min ensomhed igen. Åh, hvorfor gå i stå.

Fra sangen 'Flammer Rammer'.

Én af de bedste live acts i Danmark

Pladen er, trods coronapandemien, blevet forsvaret heftigt på de danske landeveje i løbet af 2021. Her har Patina – med over 50 koncerter alene siden genåbningen – manifesteret deres position som ét af de bedste og mest aktive live acts, som landet har at byde på lige nu.

Netop koncerterne, og dét fællesskab der opstår her, udgør da også en speciel del af bandets DNA. For når PATINA gør noget, så gør de det i fællesskab. Når de optræder, så synger drengene på skift, ligesom de også skiftes til at buldre løs på trommesættet. De er alle ansvarlige for teksterne, spiller altid med det samme band, og når man snakker med dem, så skiftes de, som det mest naturlige i verden, til at fortælle om bandets fælles oplevelser. Og som Mads siger:

”Vi er et band, der gerne vil ud med den her fællesskabstanke. Det er det vigtigste for os, når vi er ude at optræde. At vi kan opnå det her fællesskab med publikum.”

Derfor er det også med den største naturlighed, at PATINA til sommer, for første gang nogensinde, kommer hele landet rundt på en vaskeægte festivalturné. Og her er vi så heldige, at de også kommer forbi Landsstævnet. 

Patina skal spille torsdag aften kl. 22.15.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.

Mere om Patina