Pickleball - trendy ketsjersport fra USA

Intet landsstævne uden nye idrætter og aktiviteter. I Svendborg til sommer kan du blandt andet prøve det sjove spil Pickleball.

Pickleball

Pickleball er en ny sport i Danmark, men har over fire millioner spillere i USA. Spillet består af elementer fra tennis, badminton samt bordtennis, og det spilles primært som doubler og med en langsommere bold, hvorfor det fra start giver et mere reelt spil.

Nemt at lære

Kenneth Pedersen er ansvarlig for pickleball på Landsstævnet og håber, at så mange som muligt vil prøve kræfter med den fremadstormende idrætsgren:

"Selv folk uden baggrund i ketsjersport kan spille det efter 15-20 minutter, så man lærer det lynhurtigt. Den med mest strategisk sans, vinder, og pickleball er meget ligeværdigt spil på tværs af køn og alder," fortæller han.

God indendørs-sport

Samtidig er det en mulighed for at spille indendørs om vinteren.

"I vores klub, Kristrup Tennisklub, har vi ikke nogle indendørs tennisbaner, hvilket kan gøre det vanskeligt at aktivere vores medlemmer om vinteren. Heldigvis har pickleballbanen præcis samme størrelse som en badmintonbane, så hvis man har badmintonfaciliteter og sænker nettet til 89 cm, så har man en pickleballbane. Vi spiller det i 4. sæson i klubben, og mens det kun var en vinteraktivitet før, har folk efterspurgt det så meget, at det nu er en fast aktivitet. Vi glæder os til at vise sporten frem på Landsstævnet," siger Kenneth.

Bonusinfo

Pickleball blev opfundet i USA i 1965. Man bruger et picklebat (også kaldet en padel), der er en mellemting mellem et bordtennis- og et padelbat. Bolden minder om en floorball og giver et langsommere opspring og derfor længere dueller.

Fakta om Pickleball til L2022

KOM OG PRØV et ligeværdigt spil, som ikke handler om styrke og kraft, men vindes på tålmodighed og strategi: 

- Du skal have en landsstævnebillet for at være med, men du behøver ikke at tilmelde dig aktiviteten. Du kan bare møde op på dagen og være med. 

- Du kan låne bolde og paddels af os.

- Se Pickleball-aktiviteterne i L2022-programmet her