Sådan påvirker trafikken i Danmark landsstævnedeltagerne

De fleste ved efterhånden godt, at Tour de France kommer til Danmark 1.-3. juli. Og selvom Landsstævnet i Svendborg er godt i gang, når Touren rammer Danmark, så vil Touren præge weekendens trafik på tværs af Danmark. Vi har samlet information om, hvordan du mest optimalt kan planlægge din rejse, så du ikke sidder fast i trafikken.

Alle trafikanter skal regne med ekstra rejsetid i forbindelse med landsstævnet, og for deltagere eller gæster til Landsstævnet er det især weekenden lørdag den 2. juli og søndag den 3. juli, der kan give udfordringer, men heldigvis kan man planlægge sig ud af det meste, når Touren rammer Danmark.

De g​ode råd for bilister

• Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.
• Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.
• Hvis det er muligt, så undgå at krydse Storebælt i bil i vestlig retning lørdag den 2. juli.
• Hvis du ikke kan undgå at skulle over Storebælt i bil lørdag den 2. juli, så tag meget tidligt og påberegn væsentlig ekstra rejsetid.
• Alternativt kan fra køre sydover og tage Langelandsforbindelsen

Tag toget:

  • Togtrafikken bliver ikke berørt af den midlertidige lukning af Storebæltsbroen. DSB sætter længere togsæt ind og opfordrer kunder til at booke pladsbillet og rejse i god tid. Arriva kører med dobbelt togsæt mellem Odense og Svendborg på så mange afgange som muligt i de nævnte tidsrum. Hverdage og lørdag kører de ca. hver halve time, og søndag kører de en gang i timen (Det er muligt at booke en Arriva-pladsbillet via Arriva.dk eller via deres app).

Nedenfor skitserer vi overskrifterne for Landsstævne-deltagerne, og henviser ellers til de officielle kanaler, for det vigtigste er at følge løbende med i de officielle kanaler:

Følg med på de officielle trafikkanaler

  • Vejdirektoratets trafikinfo-hjemmeside, der allerede fra nu, og på dagene omkring Tour de France, vil opdateres minut for minut: vejdirektoratet.dk/tourdefrance
  • Samt Tour-startens eget sekretariats trafikside, der har lavet interaktive kort: letourcph.dk/trafik
  • Sidst, men ikke mindst, har Svendborg Kommune også samlet al information om vejafspærringer, parkeringsforhold med videre i Svendborg i Landsstævnedagene på deres hjemmeside.

Overordnet finder Tour de France-starten sted i Danmark 1.-3. juli:

  • Fredag den 1. juli: København –> København, 13 km enkeltstart
  • Lørdag den 2. juli: Roskilde –> Nyborg, 202 km med kørsel over Storebæltsbroen
  • Søndag den 3. juli: Vejle –> Sønderborg, 182 km

SPECIELT FOR BILISTER I LANDSSTÆVNE-WEEKENDEN:

Lørdag den 2. juli: Storebæltsbroen er lukket for al trafik i fem timer fra 13.00.

Det er specielt de gæster, der kommer fra Sjælland og ønsker at krydse Storebæltsbroen vestover lørdag den 2. juli, der står over for store udfordringer - Storebæltsbroen er nemlig lukket i begge retninger fra 13-18 lørdag den 2. juli. Vær opmærksom på, at motorvejene, der fører til broen, bliver spærret allerede fra 12.30 af hensyn til trafiksikkerheden ved Nyborg V og Slagelse V.

Derfor FRARÅDER myndighederne, at man krydser Storebælt i bil lørdag den 2. juli. Hvis man SKAL afsted, så skal man påregne væsentlig ekstra rejsetid, og kommer man til Storebæltsbroen efter 12.30, er den lukket, og man ledes væk fra motorvejen og må vente til om aftenen.

Alternativet er at tage toget, da DSB har sat ekstra togvogne ind for at krydse Storebælt selvom broen er lukket for biltrafik.

Søndag den 3. juli: Feltet kører fra Vejle til Sønderborg

Da Tour-karavanen skal sydpå gennem Danmark fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli, kan rejsende på denne strækning også komme ud for afspærringer, omkørsler mv.

Etapen begynder i Vejle og går derefter sydpå: Kolding, Haderslev, Aabenraa og mål i Sønderborg. Blandt andet vil store dele af Vejles 52 km Tour-rute være lukket fra klokken 8-15.30.

Derfor skal Landsstævnedeltagere, der skal mod Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, være opmærksomme på trafikken søndag den 3. juli, når Landsstævnet slutter for i år.

Øget pres på trafikken i Svendborg under Landsstævnet

Samtidig vil trafikken og parkeringsforholdene i og omkring Svendborg naturligvis også blive påvirket. I dagene, hvor Landsstævnet finder sted, skal deltagere, tilskuere og øvrige trafikanter i området forberede sig på forskellige trafikale udfordringer i form af eksempelvis omkørsler og forlænget rejsetid på vejene i og omkring Svendborg.