Sko/Torp på Landsstævnet!

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Sko/Torp.

Sko/Torp

Sko/Torp var ét af 1990'ernes absolut største danske orkestre – blandt andet fordi radioerne ikke kunne slippe orkestrets vellyd. Den vellyd har de fundet frem igen efter en længere pause, og nu får vi glæde af den på Landsstævnet i Svendborg til sommer. 

Bag om Sko/Torp

Sko/Torp er en dansk poprock-duo bestående af sanger Søren Sko og guitarist Palle Torp, der i alt har solgt omkring 400.000 albums i Danmark.

Før duoen blev en realitet havde Søren Sko blandt andet sunget kor for Poul Krebs og Sanne Salomonsen, mens Palle Torp havde haft en fortid i Elevatordrengene og Thomas Helmig Brothers.

De mødtes under en jamsession på Aarhus Universitet, og blev dannet i 1989. Pladeselskabet Sonet var tilbageholdende med at udgive debutalbummet On a Long Lonely Night, da de ikke mente et engelsksproget album ville blive en kommerciel succes. Først da Sanne Salomonsen – hvis daværende mand Mats Ronander havde produceret albummet – pressede på over for pladeselskabets chef, blev albummet udgivet i november 1990.

Albummet, der var inspireret af den amerikanske vestkystrock, blev en stor kommerciel succes med omkring 200.000 solgte eksemplarer, hvilket gør det til det bedst sælgende debutalbum i Danmark nogensinde.

Succesen indbragte duoen to danske Grammy'er i 1991 for "Årets nye navn", og Søren Sko for "Årets danske sanger". Derfra tog det fart med fire succesfulde albums, indtil duoen holdte pause fra 1997 til 2004. 

I just want some wheels. I just want some wings. And I'll fly away

Fra sangen "Wheels"

Organisk og gennemarbejdet

Det, det hele handler om for Sko/Torp, er det organiske og gennemarbejdede. Søren Skos melodifornemmelse og knivskarpe vokal samt Palle Torps sans for afbalancerede arrangementer har ført dem rundt på en on going tour på landets mange spillesteder.

- Der er for få sange i dag, hvor man kan høre, at det er levende mennesker, som spiller. Vi vil have, at det skal lyde godt og organisk, siger Søren Sko.

Enorm støtte fra lokalradioer

Tilbage i 1990'erne førte den filosofi duoen til tops. Singlen On A Long Lonely Night erobrede Danmark via enorm støtte fra landets lokalradioer, den efterfølgende debutplade med samme navn gik hen og solgte 200.000 eksemplarer, og koncerterne var rene triumftoge. Tre albums fulgte, inden duoen skiltes i en rolig, jysk og fælles forståelse af, at inspirationskilden var tør.

How could you walk away, when I needed you? You make me cry on a long lonely night

Fra sangen 'On A Long Lonely Night'

Ny succes

Og samme sted ligger årsagen til, at de to har slået pjalterne sammen igen. Efter otte år uden kontakt ringede Søren Sko til Palle Torp for at få lidt input til nogle nye sange – og så tog den ene tone stille og roligt den anden, og i 2005 begyndte de med stor succes at spille koncerter sammen.

- Vi er en slags musikalske tvillinger. Det er som om, jeg er kommet hjem, konstaterer Søren Sko.

SkoTorp skal spille lørdag aften kl. 21.15.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.

Mere om Sko/Torp