Svendborg bliver vært for DGI Landsstævne 2021

Svendborg Kommune bliver vært for Landsstævnet i sommeren 2021. Det offentliggjorde DGI den 23. november 2016.

Landsstævnet byder på masser af idræt og festlig stemning - her er det efterskoleholdet til landsstævne i 2013Landsstævnet byder på masser af idræt og festlig stemning - her er det efterskoleholdet til landsstævne i 2013 Foto: Bent Nielsen

Svendborg kan se frem til masser af idrætsglade danskere og et væld af aktiviteter på det nye landsstævneområde, på byens pladser og i hallerne, når Svendborg Kommune i sommeren 2021 bliver vært for DGI Landsstævne.

Danmarks største breddeidrætsevent

Den 23. november offentliggjorde DGI, at Svendborg er udvalgt som værtskommune for DGI Landsstævne 2021, der bliver det 28. i rækken. Landsstævnet er Danmarks største breddeidrætsevent og ventes at trække mellem 25.000-30.000 danskere til byen.

Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og et hav af andre idrætsaktiviteter, shows og workshops, og alle over 15 år kan deltage.

Svendborg vil være en fantastisk ramme for et landsstævne

”Vi glæder os rigtig meget til at få Landsstævnet til Svendborg. Der var en fantastisk stemning, da byen var vært for Landsstævnet i 1994, og med det engagement, kommunen og byens borgere og erhvervsliv har lagt for dagen i forhold til at få Landsstævnet til kommunen i 2021, så er vi overbeviste om, at Svendborg igen vil være en fantastisk ramme for et landsstævne, både for deltagerne og for byens borgere,« siger Søren Møller, der er formand for DGI.

Svendborg Kommune har en rigtig spændende vision og vil bruge Landsstævnet som afsæt til at udvikle et område og nogle faciliteter, som kommunen skulle udvikle og etablere alligevel. Det gælder bl.a. det nye landsstævnestadion som skal bruges til åbningen, og efterfølgende være hjemmebane for fodboldklubben SfB.

Horsens Kommune var med i opløbet

Horsens Kommune var også med i opløbet om at blive vært for Landsstævnet. Søren Møller slår fast, at både Horsens og Svendborg Kommuner har skrevet nogle spændende ansøgninger til DGI om at blive værtskommune for Landsstævnet. Og DGI’s udvælgelsesudvalg har haft to gode besøg i de to ansøgerkommuner for at se på faciliteter og muligheder.

”Det er mit klare indtryk, at vi kunne lave et fantastisk landsstævne i begge byer. I en dialog med Horsens Kommune er det dog blevet klart, at Horsens Kommune opererer med en mindre økonomisk ramme. Men Horsens er ikke valgt fra, Svendborg er valgt til,” siger Søren Møller.

Pressemøde i Svendborg kl. 10.30

På pressemødet onsdag den 23. november kl. 10.30 i Svendborg uddyber Søren Møller, hvorfor Svendborg Kommune er valgt som vært for Landsstævnet i 2021.

Pressemødet holdes på Bogholderiet, Frederiksø, Svendborg Havn, 5700 Svendborg.

På pressemødet deltager Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune, 1. viceborgmester Henrik Nielsen, 2. viceborgmester Bo Hansen, formand for DGI Søren Møller og formand for DGI Fyn Gitte Madsen.

Fakta om DGI’s landsstævner:

  • DGI har arrangeret landsstævner cirka hvert fjerde år siden 1861.
  • Næste landsstævne er i Aalborg den 29. juni-2. juli 2017. Siden tilmeldingen åbnede 1. oktober 2016 har over 20.000 meldt sig til, herunder over 6000 efterskoleelever, der vil udgøre verdens største opvisningshold. I alt ventes der over 25.000 idrætsglade danskere til Aalborg, og de kan vælge mellem mere end 25 idrætter og over 400 aktiviteter.
  • Deltagerne til DGI Landsstævne kan selv sammensætte deres eget program og prøve forskellige idrætter og workshops. Alle over 15 år kan deltage, uanset om de er medlemmer af en idrætsforening eller ej.
  • Landsstævnet arrangeres i tæt samarbejde med værtskommunen og det lokale foreningsliv, der bl.a. er med til at skaffe frivillige hjælpere.
  • Nordea-fonden støtter DGI Landsstævnerne i 2017, 2021 og 2025 med i alt 15 mio. kr., dvs. hvert DGI Landsstævne støttes med 5 mio. kr. En del af Nordea-fondens støtte øremærkes til særlige events eller et projekt, der tager afsæt i landsstævnets tema.