Svendborgs Landsstævne-arena fra 1994 genbruges i 2021

Den eksisterende Landsstævne-arena fra Landsstævnet i 1994 skal bruges igen, når Svendborg huser Landsstævnet i 2021.

Landsstævne-arenaen i 1994, hvor H.M. Dronningen og H.K.H. Prins Henrik overværede afslutningen på Landsstævnet i Svendborg med over 40.000 deltagere.

Når Svendborg i 2021 igen er vært for Landsstævnet vil den eksisterende Landsstævne-arena igen blive rammen om Danmarks største idrætsfestival. Det har bestyrelsen for Landsstævne i 2021 besluttet.

Landsstævne-arenaen fra 1994 udgør et ideelt centrum for et landsstævne, hvor fællesskabet er i fokus. Det kan rumme både de mange deltagere og flere tusinde publikummer og er derfor en perfekt ramme for de store åbnings- og afslutningsceremonier og for efterskolernes kæmpe opvisningsshow med op imod 8.000 gymnaster.

Så at genanvende den eksisterende arena er ifølge DGI’s formand, Søren Møller klart at foretrække:

"Vi er meget glade for løsningen. Selvom Landsstævnet i dag er noget andet, end det var i 1994, så er den eksisterende arena stadig en perfekt ramme for et landsstævne, og vi håber på at kunne genskabe stemningen fra 1994. Det har været vigtigt for DGI at have en ramme, hvor der både er plads til tilskuere og til de mange deltagere. Det lever den eksisterende arena til fulde op til. Samtidig ønsker vi også at signalere til kommende værtsbyer, at det ikke nødvendigvis kræver et superligastadion og million store anlægsinvesteringer at være vært for et landsstævne." 

En klar win-win situation

Også i Svendborg Kommune vækker bestyrelsens beslutning glæde:

"Landsstævnet i 1994 er gået over i historien som et af de bedste nogensinde. Ved at genbruge rammerne fra dengang er jeg sikker på, at vi også i 2021 får skabt et helt unikt og mindeværdigt landsstævne. At det samtidig er en økonomisk bæredygtig løsning, gør det til en klar win-win situation," siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann.

Nyt fodboldstadion droppes 

Da Svendborg Kommune i november 2016 blev udpeget som vært for DGI Landsstævne 2021, var der tanker om at bygge et nyt fodboldstadion i forbindelse med landsstævnet.

Men det har bl.a. vist sig, at det vil koste et større millionbeløb at flytte jord og etablere den bane, der skal til, hvis der efter Landsstævnet skal spilles fodbold på den nuværende Landsstævne-arena. Derfor har bestyrelsen for DGI Landsstævne 2021 besluttet at genanvende den eksisterende Landsstævne-arena fra 1994.

Når de midlertidige foranstaltninger er på plads, vil arenaen kunne rumme 7.000 siddende publikummer på tribuner på voldene og over 30.000 stående publikummer på plænen.

"I ansøgningen lovede Svendborg, at området fra 1994 igen skulle danne rammen for de store shows med plads til 30.000 publikummer. Det lever byen til fulde op til med denne løsning. Derfor er vi meget tilfredse med løsningen," siger Søren Møller.