Tina Dickow på Landsstævnet!

Vi er stolte af at kunne afsløre én af de kunstnere, der skal spille på DGI Landsstævne 2022 i Svendborg og være med til at sætte gang i den magiske fest. Mine damer og herrer - tillad os at præsentere: Tina Dickow.

Tina Dickow

Tina Dickow - med sin fængende energi og varme klange - fik sit kommercielle gennembrud med 'In the Red' i 2005, der modtog dobbelt-platin for 60.000 solgte eksemplarer. Hun har solgt mere end 300.000 album i Danmark og har modtaget utallige priser igennem årene. Hendes musikalske mesterskab indgyder til at læne sig tilbage og nyde det i fulde drag. 

Bag om Tina Dickow

Tina Dickow Danielsen er en dansk singer-songwriter født i 1977 i Åbyhøj ved Aarhus. Hun er inspireret af blandt andet Bob Dylan, Tracy Chapman og Leonard Cohen. Internationalt optræder hun under navnet Tina Dico. 

Allerede som ganske ung blev hun introduceret til musik af sin far, og hun begyndte at spille musik i 8. klasse på Åby skole, hvor hun spillede i kopibandet M.E.L., som blandt andet spillede Jimi Hendrix. Denne interesse førte hende også til musikefterskolen, Sejergaardsskolens Musikefterskole, og da hun begyndte i gymnasiet, var hun med til at danne kopibandet "Fester Kester", som spillede til flere gymnasiefester.

And keep our arms open wide. Don't say no to anyone. But keep our hearts safe inside.

Fra sangen 'Open Wide'

Vandt talentkonkurrencer

I 1998 præsenterede Tina Dickow et selvskrevet nummer for de andre medlemmer af 'Fester Kester', og begejstringen herover fik dem til at deltage i og vinde to talentkonkurrencer det samme år: TV 2-konkurrencen 'Talentspot' og den aarhusianske 'Vi har scenen, har I musikken?', hvor præmien var en single-udgivelse. De to konkurrencer blev vundet under navnet Tina Dickow.

Bandet 'Tina Dickow and Sheriff' blev dannet i 1998, og singlen 'Your Waste of Time' blev udgivet i slutningen af samme år. Den blev valgt som 'Ugens Uundgåelige' på DR’s P3 og førte til en vis berømmelse. 

Startede sit eget pladeselskab

Efter succesen med 'Your Waste of Time' fulgte samtaler med forskellige pladeselskaber, men utilfredshed med den måde, de ville markedsføre hende på, fik hende til at låne penge i banken og starte sit eget pladeselskab - Finest Gramophone - i 2000. Den første udgivelse blev 'Fuel' i 2001. Modtagelsen fra kritikerne var dæmpet, men næsten alle mente, at hun viste stort potentiale. 

Flyttede til England

I begyndelsen af 2002 flyttede Tina Dickow til England og var i stand til at få en fod indenfor i det engelske musikmiljø, hvor hun blev parret med diverse sangskrivere for at lære at skrive mere radiovenlige sange. Uden om co-skriverierne skrev Tina flittigt på egen hånd, og hovedparten af sangene til albummet 'Notes' er skrevet i 2002, mens Tina boede i London. 'Notes' blev indspillet over to dage i juni 2003 og blev udgivet senere samme år til stor kritikersucces. 

'Notes' vandt efterfølgende en Steppeulv (de danske musikkritikeres pris) i kategorien Årets Komponist og en Danish Music Award i kategorien Årets Sangskriver.

En turné med over 100 koncerter i Europa, USA og Asien fulgte, som blandt andet førte Tina Dickow til Glastonbury Festival og Roskilde Festival. I sommeren 2004 var Tina første gang med på Grøn Koncert-karavanen.

In the Red

I 2004 underskrev Tina Dickow en international pladekontrakt med Sony England, og indspilningerne til den internationale debutudgivelse, In the Red, gik i gang.

'Nobody’s Man' blev Ugens Uundgåelige på P3, og pladen gik direkte til tops på den danske salgshitliste foran etablerede navne som U2 og Coldplay.

I 2006 vandt Tina Dickow P3-prisen, der uddeles af Danmarks Radios P3. En del af begrundelsen for valget af Tina Dickow som vinder var:

"Det kræver mod, selvtillid og talent at vise sig selv og sine sange frem – uden noget gøgl at gemme sig bag. Og netop de kvaliteter kendetegner vinderen af P3 prisen. [...] Her er modet til at skrælle alt overflødigt blændværk fra, selvtillid nok til at tro på sangens styrke og ydermere et unikt talent for at skrive sange, der sætter som små smittesporer i kroppen og for hver lytning breder sig og bider sig fast."

Marts 2006 vandt Tina Dickow prisen for "Årets Sangerinde" ved Danish Music Awards.

Count to Ten

Albummet 'Count to ten' var færdigt i 2007 og udkom i Danmark med top-anmeldelser over hele linjen. Samme år vandt Tina Dickow GAFFA-Prisen for årets bedste album og årets bedste sangerinde.

Sometimes the fastest way to get there is to go slow. And sometimes if you wanna hold on you got to let go.

Fra sangen 'Count to ten'

Koncert på Orange Scene

I sommeren 2008 spillede Tina og band på Orange Scene på Roskilde Festival, som er Tinas største koncert til dato. I september modtog hun kronprinseparrets kulturpris.

Tina vandt GAFFA-Prisen '08 for anden gang i træk for årets bedste sangerinde.

Bor på Island

I 2011 flyttede Tina Dickow til Reykjavik, Island, sammen med kæresten Helgi Jónsson.

Siden har Tina Dickow blandt andet udgivet albummene  ‘Where Do You Go…?’ og ‘Whispers’, der blev indspillet i Tina Dickows eget studie i Reykjavik, Island, i samarbejde med Helgi Jónsson. 

1. april udsender Tina Dickow sit første album på dansk, og til koncerten vil I blandt andet kunne høre sange fra dette album. 

Det er i sandhed en musiker af format, vi har æren af at få på besøg til Landsstævnet. I kan godt glæde jer. 

Tina Dickow skal spille fredag d. 1. juli kl. 21.30.

Koncerten er for alle: Deltagere, gæster, borgere og turister. Så bare mød op og nyd musikken.