To erfarne musical-personer står i spidsen for åbningen af DGI Landsstævne 2022

Musicalinstruktør Jens Frausing fra Horsens får sammen med sin kollega Louise Rømhild fra Århus en afgørende rolle i forbindelse med DGI Landsstævne næste sommer.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival med deltagelse af op imod 25.000 deltagere og lige så mange gæster. Det hele begynder med et stort og festligt åbningsshow torsdag den 30. juni 2022, og dét show ligger nu i hænderne på Louise Rømhild og Jens Frausing:

- Jeg synes, det er sjovt at fortælle historier på mange forskellige måder, og at sammensætte et åbningsshow er en sindssygt sjov udfordring. Jeg glæder mig til at bruge min faglighed på en anden måde og til at finde ud af, hvad jeg kan lære af DGI, og hvad DGI kan lære af mig, fortæller Jens Frausing.

Også Louise Rømhild glæder sig til at være med til at skabe et show, der kickstarter hele DGI Landsstævne:

- Det bliver så sjovt at være med til at skabe et show, der er både underholdende og inkluderende. Vi skal skabe et fedt show og samtidig komme ind under huden på publikum. Det tror jeg er vigtigt, når man har med så stor en forsamling at gøre, forklarer Louise Rømhild, der er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet og arbejder som instruktør, instruktørassistent og dramaturg.

Jens Frausing har gennem de seneste 25 år instrueret et utal af musicals, blandt andet Atlantis, Les Miserabels, EVITA og Dolly Partons 9 to 5 the Musical.

Louise Rømhild har blandt andet været med til at sætte Dolly Partons ”9 to 5 the Musical” op i MCH Messecenter Herning sammen med Jens Frausing.

Hvert fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver. I sommeren 2022 er det Svendborg, der er vært for DGI Landsstævne, og Jens Frausing har sammen med sin kollega Louise Rømhild allerede mange ideer til, hvad showet kan indeholde: 

- Showets arbejdstitel er ”Dig & Mig & Vi To”, men det kan ændre sig undervejs. Vi vil gerne lave et show, der er nærværende, inkluderende og identitetsskabende. Både deltagerne og publikum skal føle, at vi er en del af det her, forklarer Jens Frausing.

- Det er livsbekræftende, at så mange mennesker går sammen om at gøre noget sammen. Når showet kører, ved vi alle sammen, præcis hvad vi skal gøre for at få ligningen til at gå op. Det er da smukt, afslutter Louise Rømhild.