Viborg-par i spidsen for stort show til DGI Landsstævne 2022

Efterskolelærerene og tidligere deltagere på DGIs verdenshold, Marie Pilely og Eske Kiel, får ansvaret for at sige pænt tak for denne gang, når DGI Landsstævne i Svendborg bliver afsluttet med et festligt afslutningsshow næste sommer.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival med deltagelse af op imod 25.000 deltagere og lige så mange gæster. Efter fire dage med aktivitet og fællesskab markeres afslutningen på DGI Landsstævne med et stort afslutningsshow.

Koreograferne bag afslutningshowet

Opgaven med at få afslutningsshowet til at blive et brag af en fest er netop landet hos Eske Kiel og Marie Pilely:
- Vi glæder os begge to til at kaste os ud i den udfordring det er at lave så stort et event. Vores show skal ikke bare være festligt, sjovt og fedt. Det skal ramme mange forskellige mennesker, og derfor er det nødt til at være et alsidigt show med kapow, forklarer Marie Pilely.

- Det er et stort privilegium at få denne opgave, og jeg er både spændt og lidt nervøs. Jeg glæder mig til at indfri de forventninger, der er, til så stort et show, siger Eske Kiel.

Stor viden og erfaring

Marie Pilely og Eske Kiel arbejder begge som efterskolelærere på Bjergsnæs Efterskole ved Viborg. Derudover er de begge tidligere verdensholdsgymnaster på DGI 11. Verdenshold, og de var med på græsset som artister, da Landsstævnet i 2017 sagde tak for denne gang i Aalborg.

- Vi ved godt, hvad det vil sige at stå på plænen til et afslutningsshow. Den viden glæder jeg mig til at tage med i planlægningen af det næste store afslutningsshow i Svendborg, siger Marie Pilely.

Ligger til familien

Hvert fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver. I sommeren 2022 er det Svendborg, der er vært for DGI Landsstævne.

Eske Kiels far, Max Rasmussen, stod for afviklingen af festaftenen, da Landsstævnet sidste gang lagde til kaj i Svendborg i 1994, og derfor glæder Eske Kiel sig over, at han får lov til at spille en afgørende rolle i Svendborg næste sommer.

- Jeg var ikke med til DGI Landsstævne i Svendborg i 1994, for jeg er altså først født året efter, griner Eske Kiel. Til gengæld har han deltaget i DGI Landsstævne med sin familie lige siden han var helt lille.

Masser af idéer

Der er godt et år til den store idrætsfestival, og Eske Kiel og Marie Pilely har allerede mange ideer til, hvad showet kan indeholde:

- Afslutningsshowet kommer til at indeholde livemusik, efterskoleelever, fokus på frivillighedens styrker, tilbageblik og overdragelse af den særlige landsstævne-energi til en ny værtsby. Vi glæder os helt vildt, siger Marie Pilely.