Landsstævnesangen 2022

Vi er stolte over at præsentere vinderen af vores sangkonkurrence. Tre fynske musikere står bag den nye landsstævnesang, som er skrevet specifikt til DGI Landsstævne 2022.

'Mildere end før' er titlen på den nye landsstævnesang, og den er skrevet af Vicki og Emil Gemmer Schultz fra Kerteminde med hjælp fra Emils far Lars. De tre musikalske fynboer er dermed vindere af DGI’s og Efterskoleforeningens konkurrence om at skrive en ny landsstævnesang, hvor hele 102 sange dystede.

Hør sangen: 

Lyt til og stream sangen her

Tekst og noder:

Download her

Musikvideo:

Musikvideo med undertekster: 

Sing-a-long musikvideo (Musik og tekst. Uden vokal): 

Sangen beskriver fællesskabet på en ny måde

Til DGI Landsstævne deltager alt fra efterskoleeelever til voksne og seniorer. Derfor har juryen i sit valg af en nye Landsstævne-sang lagt vægt på, at sangen kan favne alle generationer. Det fortalte Hanne Lene Haugaard, medlem af juryen og medlem af DGI’s hovedbestyrelse.

”Det er bare en rigtig god sang. Der var mange gode bud i konkurrencen om den nye landsstævnesang, og vi har overvejet både stemningen, melodien og teksten. Den her sang beskriver fællesskabet på en ny måde, hvor frihed er et nøgleord. Vi er med, fordi vi har lyst. Og vi har brug for hinanden, for ellers er der ikke noget fællesskab. Det er meget sigende for Landsstævnet,” sagde Hanne Lene Haugaard på vegne af juryen.

Fra 102 til én landsstævnesang

Konkurrencen om at skrive en ny landsstævnesang blev udskrevet i foråret 2020, det vil sige inden DGI Landsstævne blev udskudt fra 2021 til 2022. Så det var under corona-lockdown, at Emil og Vicki der dengang boede i en lejlighed i Odense C, samlede den musikalske familie omkring et lille klaver og bryggede på tekst og musik, efter børnene var lagt i seng.
”Vi var i en lille boble. Derfor var det også en sindssyg oplevelse, da vi fik at vide, at vi havde vundet. Jeg skreg af glæde, det var virkelig en jubel-dag. At netop vores sang bliver valgt til landsstævnesangen, betyder, at mange unge vil synge den. Derfor har sangen en stor chance for at blive en del af den danske kulturskat, og vi bidrager til noget større. Det er så fedt,” fortæller Vicki Schultz.

Stolte traditioner for landsstævnesange

Sang er en vigtig del af Landsstævnet, ligesom sang er vigtig for idrætsforeningerne og fællesskabet. Den nye landsstævnesang skal både være med til at varme op i tiden op til Landsstævnet samt TV-transmitteres fra Åbningsshowet i Svendborg 30. juni, hvor flere tusinde mennesker synger med. Landstævnesangen bliver også en vigtig del af de over 6.000 efterskoleelevers deltagelse i Landsstævnet.
Der er stolte traditioner for sange til Landsstævnet. Sangen ’Gi' os lyset tilbage’ var fællessangen til efterskoleholdet ved Landsstævnet i Holbæk i 2009. Og den blev stemt ind på en tredje plads, da danskerne i 2015 kårede tidens 50 bedste. ’Gi' os lyset tilbage’ har musik af Rasmus Skov Borring, der er med i juryen, der har valgt landsstævnesangen for 2022.
I 1994, da der sidst var Landsstævne i Svendborg, stod Lars Lilholt bag sangen ’Men aldrig som før’ - også kendt som ’Kong Pukkelrygs Land’.

Fakta om DGI Landsstævne og Landsstævnesangen

  • DGI Landsstævne finder sted i Svendborg 30. juni-3. juli 2022, og tilmeldingen åbner 1. november 2021. Omkring 25.000 ventes at deltage, heraf over 6.000 efterskoleelever. Landsstævnet vil byde på mere end 30 idrætter og et utal af workshops og kom-og-prøv aktiviteter. Overalt i Svendborg Kommune vil det summe af liv, og der vil være store shows, koncerter og fester.
  • DGI og Svendborg Kommune står bag DGI Landsstævne 2022. På grund af corona-situationen blev Landsstævnet udskudt fra 2021 til 2022.
  • Til Landsstævnet i Svendborg er DGI og Efterskoleforeningen for første gang gået sammen om at lave en konkurrence om en ny landsstævnesang. 102 tilsendte forslag blev sendt ind. 10 sange blev udvalgt til juryen – ganske anonymt i øvrigt – så jurymedlemmerne ikke vidste, hvem der havde skrevet sangene.
  • Følgende har været med i juryen, der har valgt den nye Landsstævnesang: Hanne Lene Haugaard, DGI hovedbestyrelse. Gitte Madsen, formand for DGI Fyn. Asbjørn Nielsen, Efterskoleforeningen. Mette Sanggaard, forstander på Ollerup Efterskole. Rasmus Skov Borring, pianist og komponist. Og Morten Kjær, sanger.

Fakta om musikerne bag Landsstævnesangen ’Mildere end før’

  • Vicki og Emil Gemmer Schultz er det kreative, musikalske ægtepar bag Landsstævnesangen ’Mildere end før.' Har siden 1. juni boet på en gård udenfor Langeskov i Kerteminde Kommune.
  • Vicki Gemmer Schultz (34 år) voksede op i Nyborg. Hun er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense i 2015. Arbejder til dagligt som sanger, vocalcoach på musicals og med kor, og så arbejder hun på teater95b i Odense og på restaurant Carlslund som booker og som freelance eventmager.
  • Emil Gemmer Schultz (33 år) voksede op i Brændekilde ved Odense. Er uddannet trommeslager fra Syddansk Musikkonservatorium i 2013. Tilknyttet Andreas Odbjerg som producer og sangskriver, og har blandt andet været med til at skrive og producere ’I Morgen Er Der Også En Dag’, der i sommeren 2021 var nummer 1 på den danske radio-hitliste. Har spillet live for navne som Christoffer og Gulddreng. Arbejder til dagligt som underviser i trommer, sammenspil og sangskrivning på Odense Musikskole og MGK Fyn.
  • Lars Gemmer (60 år) er far til Emil. Bor i Brændekilde ved Odense. Har haft en mindre rolle i tilblivelsen af sangen, men har flair for ord og var afgørende i forhold til at skrive sangen færdig.

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger