Åbningsparade

Paraden er store fællesskaber, magi, puls og overraskelser. Hverken deltagere eller tilskuere langs ruten skal være i tvivl om, at Landsstævnet er kommet til byen, og festen er startet.

Intet Landsstævne uden en parade! 

Traditionen tro starter vi Landsstævnet op med en festlig parade igennem byen torsdag eftermiddag. 

Det bliver et brag af en fest. Man kan se frem til adskillige indslag, der tager en med både over og under vandet og ender i en anden verden. Mere end 30 lokale aktører har bidraget til opførelsen eksempelvis Ollerup Efterskole, Børnebiblioteket og HF Søfart.

OBS: Du kan ikke længere tilmelde dig paraden, da landsstævnetilmeldingen lukkede 20. april. 

Sådan foregår paraden

Deltagerne i paraden kommer til at gå sammen med deres hold og den landsdel, de har valgt i deres tilmelding.

For at deltage i paraden skal du kunne gå ca. tre kilometer i rask tempo og stå tæt sammen med andre både før og efter paraden. Hvis du går med ind på stadion og skal opleve Åbningsshowet derindefra, så vil det sige, at du samlet skal kunne holde til: At stå op og vente ved opstartspladsen. At gå ca. 3 km. At være med i indmarch, som tager 1-1,5 time. At stå op under hele den officielle åbningsceremoni og Åbningsshowet, hvilket varer ca. 1,5 time. 

Selve paraden

Paraden starter med, at alle deltagere mødes på angivede opstartspladser. Hvis du er tilmeldt paraden, har du fået en mail med mere information om din deltagelsen i paraden. 

OBS: Hvis du er tilmeldt paraden, så er det din landsstævnebillet, der giver dig adgang. Der findes ikke en paradebillet!

Tidsplan

Kl. 16.40                       Ankomst på opstartspladserne
Kl. 17.30                       Parade gennem Svendborg og indmarch på Landsstævnestadion
Kl. 19.30-21.00             Åbningsshow (stående på plænen på Landsstævnestadion)

Fordeling af opstartspladser:

Torvet:

DGI Storstrømmen

DGI Østjylland

Krøyers Have:

DGI Sønderjylland

DGI Midtjylland

Voldgade P-plads Vest:

Sydslesvigs Danske Ungdomsforeninger

DGI Bornholm

DGI Vestjylland

DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Nordjylland

DGI Sydvest

DGI Storkøbenhavn

DGI Fyn

DGI Nordsjælland

Voldgade P-plads Øst:

DGI Sydøstjylland

Høje Bøge Stadion:

Efterskolerne

Højskolerne

Det er vigtigt, at du er på opstartspladsen senest kl.17.00. På opstartspladserne finder du ind i de opmærkede områder til din landsdel og tager opstilling 5 personer i bredden.

Herfra vil du og dit hold blive guidet ud på den knap 2,7 kilometer lange paraderute til Landsstævnestadion. Det er vigtigt at vi ankommer til landsstævnestadion i tide, så følg GPS-personerne som hjælper med at holde tempoet.

Husk

Husk godt fodtøj, vand, evt. en snack to go – og påklædning efter vejret.

Vi glæder os til at give jer en varm og oplevelsesrig ankomst til DGI Landsstævne 2022.

Allerede på opstartspladserne vil du mærke det store fællesskab, og undervejs på ruten vil du blive mødt af magi og puls i form af underholdning, musik og overraskelser. 

Åbningsshowet

​Hvis man deltager i paraden, så går man ind på landsstævnestadion og kan opleve Åbningsshowet fra plænen. Det er ikke siddepladser. Hvis man ønsker at sidde ned til Åbningsshowet, så skal man købe separate showbilletter til dette. For at benytte de købte siddepladser, skal man så gå ud af paraden inden den fortsætter ind på plænen. Og gå hen og finde det sted, hvor man kan har købt siddepladser til. 

Oplevelse af parade

Vi har spurgt tidligere deltagere om, hvilke ord de forbinder med paraden. Du kan se ordene i videoen her: 

Nåede du ikke at melde dig til paraden?

Bare rolig - du behøver ikke at gå helt glip af festlighederne. Du kan gratis være tilskuer langs paraden og så købe en billet til Åbningsshowet på Landsstævnestadion: 

Køb billet

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger