Transport og trafik

Til L2022 anbefaler vi, at du kommer rundt på gåben, på cykel og i gratis shuttlebusser. Og tænk lidt over, hvordan du kommer til Svendborg - mulighederne er uendelige i bæredygtighedens tegn.

Vi anbefaler, at du tager offentlig transport til Svendborg eller parkerer din bil udenfor byen (info om parkering) og tager gratis shuttlebusser ind. 

VIGTIG info om trafikken i Danmark i den uge!

Du kunne jo også køre i fælles bus med alle de andre fra din lokale forening eller din landsdel? Eller samle jeres hold i 1-2 biler og hygge sammen på vej mod Svendborg? Er du ene mand kunne du jo benytte samkørselsordninger som for eksempel GoMore

Og hey - hvorfor ikke gå linen helt ud og starte motionen og alt det sjove allerede hjemmefra? Cykl, sejl eller slå kraftspring hele vejen til det sydfynske. Kør i sæbekassebil, på MTB eller landevejscykel hele vejen. Eller hvad med at ankomme på SUP-board eller i kajak? Alle transportformer fører til Svendborg, og vi hilser jer velkomne med åbne arme. 

Du er meget velkommen til at tage din egen cykel med. Vi stiller cykelparkering op rundt i byen. 

Og benyt endelig også muligheden for at få nogle skridt på din skridttæller - der er skønt i Svendborg, og i godt selskab findes der ikke noget bedre end en gåtur. 

Din ankomst: Bil i byen

Vi anbefaler, at du ikke tager din bil med ind i Svendborg.

Du kan parkere din bil på p-pladsen ved Stævnecentrum lidt uden for Svendborg eller ved dit indkvarteringssted - se mere om parkering

Store dele af Svendborg bymidte vil være spærret af under Landsstævnet, og det er derfor nemmest at komme rundt med bus eller på cykel. 

Mere om busser

Se her hvilke områder, der vil være spærret af under Landsstævnet: 

39987_A4_tvær_bilfrizoner_L2022_Svendborg_5K.jpg

For flere detaljer omkring afspærrede områder og gader, se Svendborg Kommunes hjemmeside

Din ankomst: Offentlig transport

På grund af trafiksituationen i Danmark lige i den i uge, så anbefaler vi, at du bestiller en pladsbillet i god tid. 

Arriva sætter dobbelt togsæt på så mange afgange som muligt imellem Odense og Svendborg i de berørte tidsrum. Hverdage og lørdag kører de ca. hver halve time, og søndag kører de en gang i timen.

Hvis du ankommer med tog til Svendborg, har du to muligheder:

  • Stå af ved Svendborg Vest Station, hvorfra du nemt kan gå til Stævnecentrum. I Stævnecentrum kører alle shuttlebusser fra, så der kan du rejse videre derhen, hvor du har brug for at komme hen.
  • Stå af på Svendborg Banegård i centrum af byen. Her fra kan du gå til f.eks. de områder, vi kalder Byen og Havnen. Og du kan også gå til Christiansminde. Vil du ud til Stævnecentrum, kan du tage den røde shuttlebusrute. I Stævnecentrum kan du skifte til andre shuttlebusruter. 

40230_A4_tvær_parkering_L2022_Svendborg_3K.jpg (1)

Er der spørgsmål omkring trafik og transport, så send en mail til ti-L2022@svendborg.dk

Er du dårligt gående?

Der kommer ikke en decideret drop off-plads foran Svendborg Idrætscenter til dårligt gående, og der er ikke indsat shuttlebus mellem parkeringspladsen og Stævnecentrum.

Men hvis der er behov for at sætte dårligt gående af tættere på Stævnecentrum, er Skovsbovej og Wandallsvej ikke afspærret. Her kan man sætte folk af - selvfølgelig efter gældende regler.  

Nærmere info om handicapparkering følger snarest.