De første landsstævnedage gør Aalborg helt klar til fest

Scenegulve er bygget op overalt i Aalborg. Efterskoleelever tester alle faciliteter og øvelser, og musikken varmer op til landsstævnets åbning torsdag

Stemningen sitrer igennem Aalborg. Det er onsdag formiddag, dagen før Dagen, hvor landsstævnet åbner og samler byen til en idrætsfest.

Musikken brager ud fra de mange scener, de sidste stålstativer til tilskuere sættes op ved scenegulvene på de små torve, og der spilles fodbold, beachvolley, streetbasket, roes i kajak, øves gymnastikopvisning overalt i byen.

Efterskoleleeverne ses overalt, traskende frem og tilbage mellem bymidte, overnatningsted og træningssteder.

"Jeg er træt, men det er også sjovt at være her," som en af pigerne siger ved et lyskryds, mens hun hælder sit hoved mod en venindes skulder.

Intense og afslappede aktiviteter

Hip hip-rytmerne dunker ud over streetbanerne ved havnefronten. 100 meter derfra banker et hold hvidklædte mænd og kvinder de sidste hjørner af arenagulvet på plads. Ligesom frivillige klarer bespisning af de første dages tusinder af aktive.

Nysgerrige aalborgensere lister forbi, øl- og sodavandstelte skyder op i midtbyen og træningstrøjer med Landsstævne 2017 lyser op i blåt og rødt i alle gader.

Imens øver efterskoleelever fra hele landet i to hold den sang, de skal synge ved deres shows.

I de lange pauser mellem øvelser mødes de i kø hos pizzariaer og fastfood-restauranter for ikke at gå kolde i de 16-17 timer lange dage, de har under landsstævnet.

Gode til at navigere i kaos

Alle har fået en fælles erfaring, de første tre dage i Aalborg. Erfaringer de kan få stor nytte af, når landsstævnet for alvor ruller afsted.

Det er Susan Tøttrups nøgleord om sit arbejde som eventkoordinator for åbningsshowet, der kan omfatte alle:

"Det kræver samarbejde, omstillingsparathed og evnen til at møde forventninger, der ligger i min opgave."

Hun tilføjer:

"Og så skal man kunne navigere i et kaos og kunne stå fast i modvind."